Sieť stiahne v Bratislave Kratochvílovú

SITA
27.10.2014 11:25

Koalícia štyroch stredopravých strán sa podľa informácií agentúry SITA dohodla, že stiahne z volieb o post bratislavského primátora Tatianu Kratochvílovú.

Sieť stiahne v Bratislave Kratochvílovú
SITA

Jej kandidatúru podporujú Sieť, SaS, Most-Híd a SDKÚ-DS. „Môžem potvrdiť, že dnes sme dospeli k definitívnej dohode. Obsah dohody bude zverejnený v utorok,“ povedal dnes pre agentúru SITA podpredseda SaS Ľubomír Galko, ktorý liberálov zastupoval na rokovaniach.

Kratochvílová neuspela v predvolebných prieskumoch. Podľa nich má najväčšiu šancu na úspech z pravicových kandidátov Milan Kňažko, ktorý má od začiatku podporu KDH a oddnes aj hnutia NOVA. Tá dnes odporučila svojim voličom voliť Kňažka.

Stiahnutie Kratochvílovej však nebude automaticky znamenať podporu Milanovi Kňažkovi. Podľa informácií agentúry SITA s jeho podporou má problém predovšetkým SaS. Štvorkoalícia, ktorá podporovala Kratochvílovú, sa podľa informácií agentúry SITA dohodla, že podporí takého stredopravého kandidáta, ktorý podľa prieskumov bude mať najväčšiu šancu poraziť Milana Ftáčnika. Predseda Mostu-Híd Béla Bugár už avizoval, že miestnym štruktúram strany odporučí podporiť práve Kňažka.

Dnešné rokovanie koalície iniciovala SDKÚ-DS. Podľa uznesenia mestského koordinačného výboru strany, ktoré má agentúra SITA k dispozícii, súčasťou snahy o podporu iba jedného kandidáta stredopravých strán v Bratislave musí byť aj komunikácia alebo snaha o dohodu aj s ďalším kandidátom, ktorý by sa mal takisto vzdať svojej kandidatúry v prospech toho, kto má dnes najväčšiu šancu na víťazstvo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok