Bank of China otvorí na budúci rok pobočku v Česku

TASR
26.10.2014 14:41

Bank of China by mala najneskôr v roku 2015 otvoriť svoju prvú pobočku v Českej republike. Uviedol to dnes na svojej internetovej stránke denník E15, ktorému informáciu potvrdil Pražský hrad po schôdzke prezidenta Miloša Zemana s vedením Bank of China. Prezident Zeman sa v Pekingu zúčastnil na česko-čínskom podnikateľskom fóre.

Bank of China otvorí na budúci rok pobočku v Česku
SITA

Dnes ešte pred rokovaním s vedením Bank of China v prejave na podnikateľskom fóre Zeman vyhlásil, že by vstup finančného domu na český trh privítal. Hovorca hradu Jiří Ovčáček po schôdzke oznámil, že čínska banka svoju pobočku v Česku skutočne otvorí, a to najneskôr v budúcom roku.

Bank of China už v regióne strednej a východnej Európy pôsobí prostredníctvom svojej pobočky v Budapešti. Tá bola založená v roku 2003. Banka na svojom webe uvádza, že Maďarsko si vybrala pre jeho polohu v srdci kontinentu, lebo spája západnú a východnú Európu, takže táto stredoeurópska krajina má nielen geografický, ale aj ekonomický potenciál.

"Táto pobočka si vybudovala dobré obchodné základy na miestnom trhu a získala silnú klientelu tým, že aktívne preniká na susedné trhy v Rakúsku a Česku, a že má pomerne veľký trhový vplyv," uvádza Bank of China v jednom z tohtoročných tlačových vyhlásení.

E15 pripomína, že podľa časopisu The Banker patrí Bank of China medzi tie banky, ktoré vlani zarobili najviac peňazí. Čínske banky obsadili hneď prvé štyri pozície v rámci rebríčka. Najziskovejšou z celého bankového odvetvia bola čínska Industrial and Commercial Bank of China (zisk 55 miliárd USD, v prepočte 43,35 miliardy eur). Na ďalších pozíciách skončili China Construction Bank, Agriculture Bank of China a Bank of China.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok