Kalabiška rozhodol o triumfe Senice nad Zlatými Moravcami

TA3 TASR SITA
25.10.2014 20:54

Hráči FK Senica triumfovali v domácom prostredí v sobotňajšom stretnutí 15. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže nad mužstvom FC ViOn Zlaté Moravce 2:0. O oba góly víťazného tímu sa postaral Jan Kalabiška.

FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce 2:0 (1:0)

Góly: 26., 54. Kalabiška. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Mazáň - Pintér, 1005 divákov

zostavy a striedania:

FK Senica: Šulla - Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň - Hušek - Hlohovský (89. S. Mráz), Kóňa, Piroska, Kalabiška (79. Gava) - Kosorin (83. Mukendi)

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pilát, Nikolič, Pintér, Chren - Djuričič (46. Pavelka) - Orávik, Sabo, Charizopulos - Mikinič (46. Valenta) - P. Ďurica (76. Mujkoš)

V prvom polčase boli Záhoráci smerom dopredu aktívnejší, vypracovali si veľké množstvo šancí, no presadili sa iba raz. V úvodnej štvrťhodine sa ocitol dvakrát v zakončení Hlohovský, lopta si však nenašla cestu do siete ani v jednom prípade. V 21. minúte nastrelil Kóňa spoza šestnástky pravú žrď Kováčovej brány, následne prestrelil opäť Hlohovský po priťuknutí od Pirosku. Záhoráci sa napokon dočkali gólu v 26. minúte, keď im vyšla pekná kombinačná akcia. Na Piroskovu prihrávku si nabehol Kalabiška a efektným lobom prekonal hosťujúceho brankára - 1:0. Jedinú vážnejšiu príležitosť si Zlatomoravčania vypracovali v 36. minúte, po centri Pintéra hlavičkoval z päťky osamotený Nikolič nad Šullovu bránu. Do polčasu zahodili Seničania ešte tri veľké príležitosti. Po centri Chvátala pálil do Kováča z voleja Mazáň, ktorý neumiestnil do siete ani následnú dorážku. V 44. minúte bol po prihrávke Kalabišku v ďalšej šanci Kosorín, nechal však vyniknúť brankára ViOn-u.

V druhom polčase Záhoráci kontrolovali hru. Hosťom priveľmi nepomohli ani dve polčasové striedania, keď tréner Mráz poslal na ihrisko ofenzívnych Pavelku a Valentu. Seničania aj po zmene strán zahodili viacero gólových šancí. V 52. minúte po Chvátalovom krásnom prieniku nedotlačili loptu do siete Piroska ani Mazáň. O dve minúty Piroska rýchlo rozohral priamy kop, Kalabiška preskočil brankára Kováča a loptu poslal do prázdnej brány - 2:0. Senica mohla ešte v závere duelu prikrášliť výsledok, no Hlohovského vychytal v 89. minúte Kováč a dvakrát neuspel ani kapitán domácich Piroska.

Hlasy:

Pavel Hapal, tréner Senice: "Zápas mohol skončiť oveľa vyšším gólovým rozdielom. V koncovke nám nejde. Veľakrát sme zbytočne stratili loptu. Na druhej strane som však s prácou svojho tímu dnes spokojný. Boli sme agresívni, teším ma, že sme si vypracovali veľa príležitostí, najviac v prebiehajúcom ročníku ligy. Prvýkrát v sezóne sme vyhrali o viac ako dva góly. Až na niektoré straty lôpt a nepremenené šance som spokojný."

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Zápas nám nevyšiel. Chýbala nám agresivita, zaostávali sme v pohybe. Musím priznať, že sme súperovi zápas dnes veľmi uľahčili. Hovorím chalanom, stále hráme o záchranu. Musíme hrať preto inak ako dnes. Prehrali sme 0:2, no musím povedať, že prehra je pre nás ešte lichotivá. Súper mohol dať viac gólov."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok