Presvedčivý triumf Slovana na ľade Lady Togliatti

SITA
24.10.2014 19:58

Hokejisti bratislavského Slovana zvíťazili v piatkovom stretnutí Kontinentálnej ligy (KHL) na ľade Lady Togliatti 6:3. Skóre duelu otvoril v 7. min v presilovej hre obranca Michal Sersen. V 16. min vyrovnal domáci Alexandr Šarov. Kľúčová z pohľadu zisku troch bodov Slovana bola druhá tretina, v ktorej zverenci fínskeho kouča Petriho Matikainena strelili tri góly zásluhou Tomáša Netíka, Tomáša Starostu a Ladislava Nagya.

Presvedčivý triumf Slovana na ľade Lady Togliatti
SITA

Lada na začiatku záverečnej časti hry znížila na 2:4 presným zásahom Stanislava Bočarova. Následne hosťujúci kapitán Milan Bartovič dvoma gólmi zvýšil vedenie Slovana na 6:2. Posledné slovo v zápase mal v 58. min domáci Georgij Belousov.

"Belasí" na tripe v Rusku dosiahli tretí úspech, v pondelok zdolali Jugru Chanty-Mansijsk 3:2 po samostatných nájazdoch a v stredu triumfovali 3:1 v Nižnekamsku. Hráčom Slovana patrí aktuálne 7. priečka v Západnej konferencii KHL so ziskom 29 bodov. Najbližšie sa Bratislavčania predstavia na budúci štvrtok doma proti Sibiru Novosibirsk (19.30 h SEČ). 

Výsledok - piatok: 
Lada Togliatti - Slovan Bratislava 3:6 (1:1, 0:3, 2:2)
Góly:16. Šarov (Stulov), 43. Bočarov (Nikitenko), 58. Belousov - 7. Sersen (Vondrka), 29. Netík (V. Nedorost), 32. Starosta (Vondrka, Netík), 34. L. Nagy (Bartovič), 49. Bartovič (L. Nagy), 54. Bartovič (L. Nagy) 
Vylúčení: 2:3 na min, navyše Valujskij a F. Fiodorov (obaja Lada) 10 min za nešportové správanie a Jeglič (Slovan) 5+DKZ za faul lakťom, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Beľajev, Romasko - Otmachov, Palej (všetci Rus.), 5600 divákov 

Zostavy:
Togliatti: Ježov (41. Glass) - Barancev, Podhradský, Šulakov, Hunkes, Vorobiov, Romanov, Ogurcov, Stulov - Petrov, Golubev, Černikov - Valujskij, Nikitenko, F. Fiodorov - Belousov, Zaťovič, Šenfield - Mastriukov, Šarov, Bočarov 
Slovan: Backlund - Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Foster, Starosta, J. Brejčák - Bližňák, Surový, Bartovič - Netík, V. Nedorost, Vondrka - L. Nagy, Tičar, Jeglič - Kudrna, P. White, Lunter

Hlasy (zdroj: hcslovan.sk):
Tomáš Starosta (obranca Slovana): "Začali sme dobre, strelili sme prvý gól, ale trochu nás pribrzdilo päťminútové oslabenie. Aj keď sme ho zahrali veľmi dobre, v samom závere som si dal vlastný gól, keď sa odo mňa nešťastne odrazil brankárom vyrazený puk. Druhá tretina bola z našej strany výborná, strelili sme tri góly, premieňali sme šance, ktoré sme si dokázali utvoriť. V tretej tretine bolo vidieť, že súper už nemá čo stratiť. Tlačil sa viac do nášho obranného pásma a podarilo sa mu pomerne skoro streliť kontaktný gól na 2:4. Našťastie sme dali v krátkom slede ďalšie dva góly a zápas sme mohli v pokoji dohrať."

Milan Bartovič (kapitán Slovana): "Mužstvo ukázalo na tomto tripe veľkú vôľu. Domov vezieme osem bodov, čo je paráda. Prvá tretina bola ťažká, lebo sme museli hrať dlho v oslabení. Udržali sme stav 1:1, to bolo dobré pre ďalší vývoj. Dnes rozhodla druhá tretina, v ktorej sme využili prakticky všetky šance, ktoré sme mali. Dobre zachytal aj Backy (Backlund - pozn.)."

Ladislav Nagy (útočník Slovana): "Dnes sme sa sústredili na kvalitnú obranu a z protiútokov sa nám darilo dávať góly. Tiež nám vyšli presilovky. Dá sa povedať, že sme hrali super po celých šesťdesiat minút a o našom víťazstve nebolo pochýb. Mužstvo zahralo dobre ako celok. Sme radi, že máme ďalšie tri body a dlhý trip sme ukončili hladkým víťazstvom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok