Severná Kórea zakáže pre ebolu vstup turistom do krajiny

SITA
23.10.2014 12:36

Severná Kórea zakáže pre obavy z rozšírenia vírusu eboly cudzincom od piatku vstúpiť do krajiny. Nie je zatiaľ isté, či sa zákaz bude týkať aj diplomatov a podnikateľov spojených s Pchjongjangom.

Severná Kórea zakáže pre ebolu vstup turistom do krajiny
SITA

"Dostali sme len oficiálnu správu od našich partnerov v Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR), že od piatku nebudú smieť vstúpiť do krajiny žiadni turisti bez ohľadu na krajinu, z ktorej prichádzajú," uviedol Gareth Johnson z Young Pioneer Tours, turistickej agentúry so sídlom v Číne, ktorá sa orientuje na KĽDR. Koncom septembra severokórejský predstaviteľ uviedol, že krajina zvýšila karanténne opatrenia na identifikovanie cudzincov a turistov, ktorí by mohli byť nositeľmi vírusu.

"Nie je známe, ako dlho bude nariadenie v platnosti, no pre premenlivý charakter severokórejskej politiky stále dúfame, že budeme môcť uskutočniť tri plánované turistické návštevy cudzincov v KĽDR do konca roka 2014," povedal Nick Bonner predstaviteľ Korjo Tours, turistickej agentúry so sídlom v Pekingu.

Cesty zahraničných turistov do KĽDR nie sú časté a prítomnosť vírusu eboly v krajine nebola zaznamenaná. "V roku 2003 Severná Kórea uzavrela svoje hranice pre SARS, hoci tam nezaznamenali ani jeden prípad," uviedol Bonner.

Najmenej 4877 ľudí podľahlo ochoreniu na ebolu, podľa Svetovej zdravotníckej organizácie sa vírusom nakazilo 10 000 ľudí. Experti však predpokladajú, že počet nakazených môže byť aj trojnárodne vyšší.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok