Kreuzigerova kauza smeruje na Športový arbitrážny súd

SITA
23.10.2014 11:31

Kauza okolo údajného dopingu českého jazdca Romana Kreuzigera sa uberá očakávaným smerom: Medzinárodná cyklistická únia (UCI) pripravuje odvolanie na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne proti oslobodzujúcemu verdiktu rozhodcovskej komisie Českého olympijského výboru (ČOV).

Kreuzigerova kauza smeruje na Športový arbitrážny súd
ČTK

Pre web cyclingnews.com to potvrdil prezident UCI Brian Cookson počas utorňajšej prezentácie etáp budúcoročnej Tour de France.

"Záležitosť je v rukách právnikov, ktorí nám odporučia, ako ďalej. Predpokladám, že sa v predpísanej lehote odvoláme," povedal Cookson.

Pre nezrovnalosti v biologickom pase nemohol český cyklista tento rok štartovať na Tour de France. Kauza sa týka abnormalít z rokov 2011 a 2012, keď pôsobil ešte vo farbách Astany. Do Tinkoff-Saxo prišiel v roku 2013. Kreuziger nechal svoje hodnoty preveriť dvojicou expertov, podľa ktorých nie je o čom diskutovať. Ich názor presvedčil aj rozhodcovskú komisiu ČOV, ktorá ho v septembri zbavila obvinení.

Dvadsaťosemročný pretekár popiera akékoľvek dopingové previnenie. UCI podľa neho porušila svoje pravidlá tým, že ho suspendovala. Cookson zase verí expertom UCI i Cyklistickej antidopingovej nadácie, ktorí majú podozrenie, že prišlo k manipulácii so vzorkami.

Cyclingnews.com pripomína, že UCI ešte nikdy neprehrala na CAS spor týkajúci sa biologických pasov. "Je to vynikajúci nástroj. Vyláme si na ňom zuby každý, kto si myslí, že ho dokáže oklamať," povedal Cookson o inštitúte biologického pasu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok