Šarapovová po dráme s prehrou, Radwaňská zdolala Kvitovú

TASR TA3
21.10.2014 18:27

Dánska tenistka Caroline Wozniacka zvíťazila v utorkovom zápase ženského Masters nad Ruskou Mariou Šarapovovou po trojhodinovej dráme 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2 a na MS WTA Tour dosiahla prvý triumf v bielej skupine. Účinkovanie na finálovom turnaji v Singapure začala výhrou aj Poľka Agnieszka Radwaňská. Šiesta najvyššie nasadená hráčka zdolala turnajovú trojku Češku Petru Kvitovú za 90 minút hladko 6:2, 6:3.

O osude vyrovnaného stretnutia Wozniacka - Šarapovová sa muselo rozhodnúť až v treťom sete, keď prvé dve dejstvá ukončil až tajbrejk. Ôsma najvyššie nasadená Dánka mala v kľúčových momentoch viac fyzických i psychických síl ako svetová dvojka, po 193 minútach premenila prvý mečbal a napokon slávila ťažko vybojované víťazstvo.

Favorizovanú Šarapovovú zradil servis, keď v súboji zahrala až 15 dvojchýb. Navyše sa prezentovala až 76 nevynútenými chybami, čo bolo vyše dvojnásobne viac ako jej súperka (37). Wozniacka potvrdila, že proti Ruske vie zahrať, keď ju predtým zdolala aj v 4. kole na uplynulom US Open.

"Musím priznať, že súboj s Mariou ma riadne vyčerpal. Ale bol to výborný zápas, som rada, že som začala turnaj víťazstvom. Ďakujem fanúšikom za podporu, boli skvelí. V prvom rade som vôbec rada, že tu v Singapure môžem štartovať, pretože v polovici sezóny to tak vôbec nevyzeralo," uviedla pre oficiálny web WTA Tour šťastná víťazka.

Šarapovová má stále šancu ukončiť sezónu WTA Tour na poste svetovej jednotky. V Singapure sa však musí dostať aspoň do finále a zároveň dúfať, že Serena Williamsová prehrá zvyšné dva súboje v červenej skupine.


biela skupina:
Caroline Wozniacka (8-Dán.) - Maria Šarapovová (2-Rus.) 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2
Agnieszka Radwaňská (6-Poľ.) - Petra Kvitová (3-ČR) 6:2, 6:3

tabuľka:
1. Agnieszka Radwaňská (6-Poľ.)  1   2:0   1:0
2. Caroline Wozniacka (8-Dán.)        1   2:1   1:0
3. Maria Šarapovová (2-Rus.)     1   1:2   0:1
4. Petra Kvitová (3-ČR)          1   0:2   0:1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok