Šefčovič by mal byť podpredsedom EK pre energetickú úniu

TA3 TASR
15.10.2014 11:59

Maroš Šefčovič bude s najväčšou pravdepodobnosťou podpredsedom Európskej komisie. Uvoľní post eurokomisára pred dopravu a dostane na starosť rezort energetiky. Pôvodný post v doprave prevezme Slovinka Violeta Bulcová.

Juncker oficiálne navrhol Šefčoviča za podpredsedu Európskej komisie

Novozvolený predseda Európskej komisie Jean-Claude Juncker dnes večer oficiálne potvrdil, že slovenský eurokomisár Maroš Šefčovič by mal získať podpredsednícky post v exekutíve EÚ, kde v najbližších piatich rokoch bude mať na starosti energetickú úniu.

V oficiálnom liste od Junckera, ktorý predseda komisie zverejnil okolo 18.00 h (listy so spresnením úloh dostali všetci eurokomisári), sa uvádza, že Šefčovič bude koordinovať prácu viacerých komisárov, najmä však tých zodpovedných za klímu a energetiku, dopravu, vnútorný trh, priemysel, podnikanie a malé a stredné podniky, životné prostredie, námorné záležitosti a rybolov, regionálnu politiku, poľnohospodárstvo a rozvoj vidieka a v neposlednom rade výskum, vedu a inovácie.

Juncker v liste so zadaním úloh Šefčovičovi zdôraznil, že dobudovanie energetickej únie je jednou z hlavných priorít komisie, ktorá bude udávať politické smerovanie Európy na najbližších päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok