Putin by sa mal stretnúť s Porošenkom v Miláne

SITA
9.10.2014 16:24

Ruský prezident Vladimir Putin by sa mohol stretnúť s ukrajinským lídrom Petrom Porošenkom na budúci týždeň v Miláne počas summitu krajín združených v zoskupení ASEM.

Putin by sa mal stretnúť s Porošenkom v Miláne
SITA/AP

Vo štvrtok o tom informoval kremeľský zahraničnopolitický poradca Jurij Ušakov. Na stretnutí by sa podľa neho mal zúčastniť aj francúzsky prezident Francoise Hollande a nemecká kancelárka Angela Merkelová. „Plánuje sa séria stretnutí so západnými partnermi, na ktorých bude hlavnou témou Ukrajina,“ vyhlásil Ušakov. Nedá sa podľa neho vylúčiť ani rokovanie vo formáte Putin, Porošenko, Hollande a Merkelová, aké sa konalo aj v júni v Normandii.

Putin a Porošenko sa od vypuknutia ozbrojeného konfliktu v apríli tohto roku stretli už dvakrát. Posledné rokovanie sa uskutočnilo začiatkom septembra v bieloruskom Minsku, kde dohodli mierový plán pre východnú Ukrajinu. O možnosti ďalšieho stretnutia rokovali Putin a Porošenko telefonicky 26. septembra.

Stretnutie ASEM sa uskutoční 16. a 17. októbra v Miláne. ASEM združuje 49 krajín a dve zoskupenia vrátane Európskej únie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok