Firma Turner Broadcasting prepustí 10 % zamestnancov

SITA
7.10.2014 09:23

Spoločnosť Turner Broadcasting, ktorá prevádzkuje spravodajskú televíziu CNN a kanály TNT a Cartoon Network, prepustí desať percent svojich zamestnancov, čo predstavuje 1 475 pracovných miest.

Firma Turner Broadcasting prepustí 10 % zamestnancov
SITA

Informovala o tom v pondelok samotná firma, ktorá v súčasnosti zamestnáva na plný úväzok celosvetovo približne 14 tisíc ľudí. Zníženie počtu pracovných miest sa týka všetkých úrovní naprieč spoločnosťou, dodala firma vo vyhlásení. Tento krok je súčasťou väčšej reštrukturalizácie v rámci materskej spoločnosti Time Warner.

Skupina Time Warner je pod tlakom, aby zlepšila svoje hospodárske výsledky po tom, ako sa spoločnosť Twenty-First Century Fox, ktorá patrí Rupertovi Murdochovi, rozhodla stiahnuť ponuku na odkúpenie Time Warner. Firma Twenty-First Century Fox ponúkala za Time Warner 80 mld. USD. Murdoch uviedol, že predstavitelia Time Warner odmietli o prevzatí rokovať. Tiež poukázal na pokles akcií spoločnosti Fox.

Time Warner Inc má podiel v Central European Media Enterprises (CME), ktorá prevádzkuje televízne stanice v šiestich krajinách strednej a východnej Európy. Spoločnosť Central European Media Enterprises Ltd. v júli 2007 odkúpila 20 % v TV Markíza od spoločnosti Media Invest, spol. s r. o. CME informovala, že touto transakciou sa stala 100-percentným vlastníkom spoločnosti Markíza - Slovakia, spol. s r. o., ktorá je prevádzkovateľom licencie na vysielanie TV Markíza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok