Brankár FC Barcelona Bravo prekonal rekord Primera División

SITA
5.10.2014 08:42

Čilský brankár FC Barcelona Claudio Bravo prekonal rekord najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División v počte minút bez inkasovaného gólu na začiatku sezóny. Po sobotňajšom víťazstve katalánskeho klubu 2:0 na pôde Raya Vallecano ich má na konte už 630.

Brankár FC Barcelona Bravo prekonal rekord Primera División
SITA/AP

Potreboval si udržať čisté konto 20 minút na to, aby zlepšil výkon iného gólmana "blaugranas" Pedra Artolu ešte zo sezóny 1977/1978. Napokon si udržal čisté konto až do záverečného hvizdu. O pridanie ďalších minút sa Bravo najbližšie bude usilovať 18. októbra na Camp Nou proti Eibaru už po medzinárodnej asociačnej prestávke. "Je v skvelej forme. Pozná španielsky futbal, po príchode z Realu Sociedad sa rýchlo adaptoval v novom mužstve. Nechal hneď zabudnúť na výkony doterajšej jednotky Víctora Valdésa," uviedol doterajší rekordér Artola pre Mundo Deportivo.

Séria čílskeho brankára sa takmer skončila v 9. min, proti strele Alberta Buenu však vytiahol skvelý zákrok. "Všade hovoria o rekorde, preto o ňom viem. Mám z neho radosť, aj keď pre mňa sú dôležitejšie víťazstvá mužstva. Preto sa oveľa viac teším z troch bodov ako z rekordu. Hralo sa totiž na malom ihrisku, na ktorom sú domáci nebezpeční a pre nás je na ňom náročné hrať našu hru," povedal Bravo. Barcelona v súťažných zápasoch v sezóne 2014/2015 inkasovala iba v Paríži v zápase Ligy majstrov so St. Germain, pri prehre 2:3 stál v bránke Marc-Andre ter Stegen. "Neinkasovali sme v siedmich zápasoch v La Lige, ale oveľa dôležitejšie sú naše víťazstvá. Body sú jedinou štatistikou, ktorá nás zaujíma po skončení sezóny," povedal tréner Barcelony Luis Enrique.

Blízko k historickému maximu má argentínsky ofenzívny klenot Barcelony Lionel Messi. Strelil totiž svoj 249. gól v Primera División a už len dva zásahy mu chýbajú na to, aby sa dotiahol k absolútnemu rekordérovi Telmovi Zarrovi, ktorého zbierka sa zavŕšila už v roku 1955. Barcelona má bilanciu 6-1-0 a skóre 19:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok