Alonso má spojenca v súboji o licenciu

SITA
1.10.2014 11:37

Španielsky pilot formuly 1 Fernando Alonso získal silného spojenca v snahe vybudovať cyklistický tím s licenciou WorldTour. Deň pred uzávierkou termínu pre registráciu žiadostí oznámil nadviazanie spolupráce s manažérsko-investičnou skupinou NOVO.

Alonso má spojenca v súboji o licenciu
SITA/AP

"Som nadšený z toho, že som sa stal súčasťou tohto nového počinu. Veľmi rád sa podelím o svoju vášeň a posadnutosť cyklistikou s rovnako ´postihnutými´ ľuďmi. Vidíme šancu a pokúsme sa z nej vyťažiť maximum," povedal jazdec tímu Ferrari.

Žiadosti o ProTeam licenciu prijíma Medzinárodná cyklistická únia (UCI) do 1. októbra. Zloženie Alonsovho tímu je zatiaľ zahalené tajomstvom. V minulosti sa špekulovalo, že rokuje aj s Petrom Saganom, ktorý medzičasom podpísal zmluvu s tímom Tinkoff-Saxo. Ani NOVO zatiaľ neoznámilo, či je dohodnuté s desiatimi jazdcami a či zloží v banke depozit v minimálnej hodnote 975 000 tisíc švajčiarskych frankov, čo sú základné požiadavky na udelenie licencie. Do 20. októbra už musí mať žiadateľ 15 viazaných pretekárov. Kompletnú zostavu už aj s podpísanými zmluvami treba potvrdiť do 1. decembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok