Mladí z SDKÚ-DS zvolávajú kongres o odchode zo strany

TASR
1.10.2014 10:22

Mladá generácia SDKÚ-DS chce v nedeľu 5. októbra rozhodovať o odchode z SDKÚ-DS. Dôvodom je zotrvávanie šéfa strany Pavla Freša na svojej stoličke, hoci ho v strane nechcú.

Mladí z SDKÚ-DS zvolávajú kongres o odchode zo strany
SITA

"Pre Novú Generáciu je jedinou alternatívou ďalšieho fungovania zvolanie Kongresu Novej Generácie, na ktorom bude delegátom položená otázka o zotrvaní organizácie pod SDKÚ-DS," uviedol šéf Novej generácie Tomáš Smutný.

Pripomenul, že proti Frešovmu zotrvaniu vo funkcii hlasovalo na mimoriadnom Kongrese v Senici 160 z prítomných delegátov, podporilo ho len 48. Freša neodvolali, keďže na to potrebovali aspoň 200 hlasov. Frešo sám neodstúpil.
"Máme za to, že Pavol Frešo nemá právo zotrvať na pozícii predsedu, keď ho väčšina najvyššieho orgánu strany odmietla. Posledný kongres SDKÚ-DS bol prejavom vôle jej členov na zmenu situácie v strane a ukázal odhodlanie, ktoré jej predseda nevzal na vedomie," zhodnotil Smutný s tým, že už sa vyčerpali možné prostriedky zmeny prijateľné pre verejnosť aj pre niektorých členov strany. Nová generácia preto zvoláva spomínaný Kongres o vystúpení zo strany.

Dodal, že v Novej generácii pôsobia mladí ľudia, ktorým leží na srdci osud Slovenska, a teda aj politického vývoja v krajine. "V prípade, že Nová Generácia vystúpi z SDKÚ-DS, ostane pôsobiť ako pravicová organizácia otvorená pre všetkých mladých ľudí, ktorí nie sú spokojní s vládou SMER-u, s tým, kam sa Slovensko uberá, a ktorí chcú, aby na Slovensku nastala opäť zmena k lepšiemu," uzavrel Smutný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok