Nemecko chce, aby Google dal užívateľom viac kontroly nad údajmi

SITA
1.10.2014 08:44

Nemecké úrady v utorok vyzvali spoločnosť Google, aby žiadala užívateľov o povolenie pri tvorbe profilov použitím informácií z viacerých služieb. Zvyšuje sa tak tlak na spoločnosť Google v súvislosti s pravidlami ochrany súkromia.

Nemecko chce, aby Google dal užívateľom viac kontroly nad údajmi
SITA

"Spoločnosť Google dostala nariadenie prijať nevyhnutné technické a organizačné opatrenia, aby firma garantovala, že sa užívatelia môžu samostatne rozhodnúť či, a do akej miery, sa využijú ich údaje v rámci profilu,“ povedal Johannes Caspar, šéf úradu pre ochranu údajov v Hamburgu.

Ten zároveň uviedol, že spoločnosť Google v predchádzajúcom období odmietla umožniť užívateľom väčšiu kontrolu nad údajmi zo služieb ako Gmail, či z operačného systému Android alebo z internetového vyhľadávača. Spracovávanie údajov o finančnej situácii, sexuálnej orientácii, či o vzťahoch je v Nemecku protiprávne, kým to užívateľ nepovolí. Spoločnosť Google situáciu zatiaľ nekomentovala. V súvislosti s ochranou súkromia a zbieraním údajov čelí Google vyšetrovaniu v šiestich krajinách. Ide o Španielsko, Nemecko, Taliansko, Francúzsko, Holandsko a Veľkú Britániu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok