Kaník začína oslovovať ľudí do nového tímu SDKÚ-DS

TASR
30.9.2014 12:18

Predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník začal oslovovať ľudí, o ktorých si myslí, že by boli vhodní do nového tímu SDKÚ-DS. Povedal to dnes pre TASR s tým, že o stranu by malo ísť všetkým.

Kaník začína oslovovať ľudí do nového tímu SDKÚ-DS
SITA

Koho oslovil a s akým výsledkom, zatiaľ Kaník povedať nechcel. Rovnako nehovorí, či bude v novom riadiacom tíme aj on sám. "Mal by sa zostaviť nový tím, ktorý stranu bude viesť v tímovej spolupráci aj s poslancami Národnej rady SR. Mala by to byť snaha všetkých. Ja robím konkrétne kroky, aby to tak bolo," uistil.

Kaník zároveň odmietol, že by sa po mimoriadnom Kongrese SDKÚ-DS, po ktorom ostal šéf strany Pavol Frešo vo vedení sám, postavil na Frešovu stranu. "Ja som na strane SDKÚ-DS, som realista. Odvolávanie predsedu je možné len vtedy, ak je na to dostatok hlasov. Ísť do toho je politický hazard, lebo to má negatívny dosah na to, ako strana navonok vyzerá," dodal.

Sobotňajší (27.9.) mimoriadny Kongres SDKÚ-DS, na ktorom čelil Frešo pokusu o odvolanie, zmenu na najvyššom straníckom poste nepriniesol. Napriek tomu, že za zosadenie predsedu hlasovala drvivá väčšina prítomných delegátov, neboli to potrebné tri pätiny. Keďže Frešo sám odstúpiť odmietol, svojich funkcií sa vzdali všetci traja podpredsedovia Martin Fedor, Viliam Novotný a Ivan Štefanec. Funkciu odovzdal aj generálny manažér strany Štefan Kužma a pokladník Ondrej Matej. Z rokovania odišla aj väčšina delegátov a neuznášaniaschopný Kongres uvoľnené posty obsadiť nedokázal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok