Slovan ukončil čiernu sériu, vďaka hetriku Nagya vyhral v Záhrebe

TASR
26.9.2014 21:23

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v piatkovom dueli KHL na ľade Medveščaku Záhreb 3:1 a zastavili tak sériu piatich prehier. Hetrikom sa v drese hostí blysol reprezentačný útočník Ladislav Nagy, ktorý dal pri ôsmom tohtosezónnom štarte už desať gólov.

Slovan ukončil čiernu sériu, vďaka hetriku Nagya vyhral v Záhrebe
SITA

Fínsky tréner Petri Matikainen sa v druhom zápase na striedačke "belasých" dočkal premiérového triumfu.
Slovanisti sa ujali vedenia v 5. minúte v presilovke zásluhou Nagya, ktorý spoza bránky efektne zasunul puk za Barryho Brusta. Hostia mali streleckú prevahu, vytvorili si viaceré sľubné šance, no nedokázali ich využiť, a tak prišiel trest. V 45. minúte vyrovnal po strojovej kombinácii domácich Bill Thomas. V 53. minúte si však vzal slovo opäť Nagy, ktorý vrátil hosťom tesný náskok. V samom závere ten istý hráč gólom do prázdnej bránky skompletizoval hetrik, už jeho druhý v sezóne. Výborným výkonom sa prezentoval aj brankár Jaroslav Janus, ktorý zneškodnil 20 striel domácich. Slovan tak oplatil súperovi prehru 1:4 zo stredajšieho duelu v Bratislave.
Slovenský účastník KHL dosiahol v prebiehajúcom ročníku štvrté víťazstvo, okrem toho má na konte päť prehier (z toho jedna po nájazdoch). V tabuľke Západnej konferencie poskočil so ziskom 13 bodov z desiatej na šiestu priečku.
Slovan teraz čakajú dve domáce stretnutia, v pondelok 29. septembra (19.00 h) privíta v Slovnaft aréne Dinamo Minsk a o dva dni neskôr v rovnakom čase Dinamo Riga.

Medveščak Záhreb - Slovan Bratislava 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Góly: 45. Thomas (Pelletier, St. Pierre) - 5. Nagy, 53. Nagy (Jeglič, Sersen), 60. Nagy (Vondrka). Rozhodcovia: Gofman, Čerenkov - Morozov, Menšich, vylúčení: 8:10 na 2 min, navyše Hutchinson 5 min + DKZ za nebezp. hru vysokou hokejkou - Nedorost 10 min za seknutie súpera, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 5800 divákov.
Medveščak Záhreb: Brust - Flood, Martinovic, Mezei, Hutchinson, Carle, Katic - Glumac, Murray, Bjorkstrand - Thomas, Wright, Hedden - Segal, St. Pierre, Pelletier - Palushaj, Anderson, Perkovich
Slovan Bratislava: Janus - Sersen, Sigalet, Foster, Baranka, Štajnoch, Starosta - Nagy, Nedorost, Vondrka - Murley, Surový, Bartovič - Jeglič, Tičar, Hudáček - Netík, Šťastný, Lunter

Slovan vyťažil z úvodnej aktivity niekoľko presiloviek, tú druhú využil zásluhou Nagya. Najproduktívnejší hráč "belasých" si v 5. minúte našiel v útočnom pásme priestor na strelu, jeho prvý pokus ešte nebol úspešný, no následne si vyrazený puk pohotovo spracoval na hrudi a spoza bránky ho šikovne zasunul za Brusta - 0:1. Domáci hráči odpovedali šancou Thomasa, ktorý sám pred Janusom v ideálnej pozícii netrafil puk. Rozhodcovia nasadili opäť veľmi prísny meter, trestali každý menší faul a tak sa hralo zväčša v nerovnovážnom počte hráčov. V presilovkách Slovan viackrát zovrel súpera do klieští, skúšal to od mantinelu najmä Nagy. Hostia boli strelecky aktívnejší, vedeli pohroziť aj vo vlastnom oslabení, ako to ukázali v samom závere prvej tretiny, keď Surový po prihrávke Bartoviča v tutovke trafil iba Brusta.

Aj druhé dejstvo sa nieslo v znamení hernej prevahy hostí, ktorí ju však nevedeli pretaviť do výraznejšieho náskoku. Svoje šance spálili Lunter i Bartovič, vzápätí kapitána Slovana vychytal efektným "semaforom" brankár Medveščaku. Domáci sa dostávali pred Janusa iba pri presilovkách, v 32. minúte zneškodnil brankár hostí šancu Segala po prihrávke Pelletiera. V 35. minúte neuspel na trikrát Tičar, ktorý sa medzi kruhmi pretlačil cez súpera. Na druhej strane Hedden prešiel efektne cez Sersena, no Janus jeho únik zlikvidoval, a svoje umenie potom ukázal aj v oslabení pri šanci Segala. V závere tretiny sa dostal do sólobrejku Nedorost, no ani táto šanca Slovana nebola využitá, keď skvele zakročil brankár Brust.

V úvode tretej časti najprv Matikainenovi zverenci prežili bez ujmy domácu presilovku, v ktorej Janus ustál tlak a poradil si aj so štipľavou strelou Thomasa, a následne sa dostali do rýchleho prečíslenia, avšak Surový po prihrávke Bartoviča opäť mieril nepresne. A to ho mohlo mrzieť, pretože ďalšiu presilovú hru už Medveščak využil, po rýchlej a presnej kombinácii vyrovnal Thomas, ktorého nestihol pokryť Nagy. Po tomto momente sa hra ešte viac otvorila, oba tímy cítili šancu zápas vyhrať. V 49. minúte si Pelletier v prečíslení 2 na 1 zasekol Sigaleta i Janusa, jeho pokus ale zastavila ľavá žŕdka bránky hostí. Hutchinson zakončil celú situáciu tvrdým zákrokom na Nagya, ktorý rezultoval v šarvátku. Nagy, ktorý narazil hlavou do brvna Janusovej bránky, odišiel zakrvavený na striedačku, obranca Medveščaku dostal 5+DKZ a putoval predčasne pod sprchy. Slovanisti päťminútovú presilovku využili, keď Nagy zo svojej typickej pozície zavesil presne do pravého horného rohu Brustovej bránky - 1:2. Tento náskok už hostia z rúk nepustili. Hráčom Záhreba už nepomohla k vyrovnaniu ani záverečná power play bez brankára, naopak Nagy do prázdnej bránky poistil výhru Slovana a zároveň zavŕšil svoj hetrik.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok