Španielsko smeruje k obchodným dohodám s Čínou

SITA
25.9.2014 10:23

Čína by mala so Španielskom podpísať obchodné dohody v hodnote približne troch miliárd eur. Malo by sa tak stať ešte tento týždeň v Pekingu.

Španielsko smeruje k obchodným dohodám s Čínou
SITA

Uviedla to agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľov španielskej delegácie v Číne. Španielsky premiér Mario Rajoy by sa mal počas svojej návštevy Číny stretnúť s čínskym premiérom Li Kche-čchiangom a tiež s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Španielsko by mohlo s Čínou podpísať 14 dohôd.

Rajoy chce počas návštevy Číny prilákať do Španielska investície. Španielsky premiér uviedol, že sa španielska ekonomika po problémoch v eurozóne vrátila do normálnych koľají. "Málo krajín ponúka tak dobré investičné príležitosti ako Španielsko so svojim otvoreným a konkurencieschopným trhom,“ povedal Rajoy. Podľa jeho slov by obe krajiny mohli zvýšiť spoluprácu napríklad v oblasti potravín. Španielsko je jedným z mála tohtoročných hospodárskych úspechov eurozóny. Ekonomika krajiny v druhom kvartáli rástla najrýchlejšie za šesť rokov. Čínske firmy v minulom roku preinvestovali 90,2 mld. USD v 156 krajinách sveta. Táto suma sa medziročne zvýšila o 17 %.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok