České aerolínie prepustia tretinu zamestnancov

SITA
24.9.2014 13:49

Letecká spoločnosť České aerolínie (ČSA), ktorej spolumajiteľom je firma Korean Air, prepustí tretinu svojich zamestnancov. Ide o súčasť reštrukturalizácie, ktorú urýchlil pokles dopytu v dôsledku konfliktu medzi Ukrajinou a Ruskom.

České aerolínie prepustia tretinu zamestnancov

Spoločnosť ČSA informovala, že z celkového počtu 900 zamestnancov prepustí 280 pracovníkov vrátane 70 pilotov.
ČSA predáva svoj majetok a zmenšuje flotilu v snahe zastaviť straty, ktoré ju prenasledujú odvtedy, ako sa nepodaril plán expanzie firmy pred desaťročím. Situácia Českých aerolínií je odzrkadlením problémov mnohých európskych leteckých spoločností, ktoré čelia intenzívnej konkurencii zo strany nízkonákladových prepravcov, ako sú easyJet či Ryanair. Firma ČSA prijala stratégiu, v rámci ktorej sa sústredila na lety do krajín bývalého Sovietskeho zväzu. Túto stratégiu však poškodil pokles dopytu v dôsledku ukrajinskej krízy.

Spoločnosť ČSA uviedla, že jej úsporné opatrenia prinášajú zlepšenie a pomáhajú jej v tomto roku vrátiť sa k ziskovosti na prevádzkovej úrovni. Spoločnosť Korean Air získala 44-percentný podiel v ČSA v roku 2013 po tom, ako sa česká vláda niekoľkokrát pokúšala firmu sprivatizovať. Súkromný český nízkonákladový letecký prepravca Travel Service vlastní v ČSA 34 % a vláda kontroluje 19,7 %.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok