Prokuratúra zamietla sťažnosť prepusteného učiteľa Žarnaya

SITA TA3
23.9.2014 13:54

Okresná prokurátora v Michalovciach zamietla ako nedôvodnú sťažnosť prepusteného učiteľa Ota Žarnaya voči uzneseniu polície, ktorá zastavila vyšetrovanie trestného oznámenia, týkajúceho sa porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v košickej Obchodnej akadémii Polárna.

Agentúru SITA o tom dnes informoval prepustený učiteľ Oto Žarnay.

Prokurátor nevyhovej ani jeho žiadosti o doplnenie vyšetrovania. Stotožnil sa s názorom vyšetrovateľa, že nie je možné posúdiť konanie riaditeľa školy pri zriadení nových pracovných miest ako konanie, ktoré by odôvodňovalo začatie trestného stíhania. Podľa zákona je riaditeľ školy ako štatutár oprávnený zriaďovať nové pracovné pozície.

„Som sklamaný z rozhodnutia prokurátora. Je mi podozrivé, že obidve moje sťažnosti rozhodoval ten istý prokurátor. Mám pochybnosť, či bola zo strany prokuratúry snaha vec objektívne prešetriť, lebo sa vôbec nezaoberali našimi argumentmi,“ povedal dnes pre agentúru SITA Žarnay. Doložil, že zváži ďalšie právne kroky.

Oto Žarnay, poslanci NR SR za OĽaNO Miroslav Kadúc a Ján Mičovský ešte v marci tohto roku podali trestné oznámenie pre podozrenie, že pri výberovom konaní na poskytovanie právnych služieb bol porušený zákon, pre podozrenie, že boli porušené povinnosti pri správe cudzieho majetku a pre nehospodárne nakladanie s finančnými prostriedkami v objeme takmer 80 000 eur zriadením nových pracovných miest, ktoré dovtedy v škole neboli. Polícia v oboch prípadoch oznámenie odmietla. Žarnay podal voči uzneseniam vyšetrovateľov polície sťažnosť, o ktorej rozhodoval v oboch prípadoch ten istý michalovský prokurátor.

Za občiansku odvahu a statočnosť Aliancia Fair play a združenie Via Iuris udelili Otovi Žarnayovi ocenenie Biela vrana.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok