Šéf Ázijčanov volá po piatom grandslamovom turnaji

SITA
23.9.2014 11:12

Prezident Ázijskej tenisovej federácie (ATF) Anil Khanna vyzval vedenie Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF), aby zriadilo piate grandslamové podujatie a stonásobne zvýšilo svoj ročný zisk.

Šéf Ázijčanov volá po piatom grandslamovom turnaji
SITA/AP

"ITF nie je finančne úspešnou organizáciou. Momentálne v najlepšom prípade má profit 500 000 USD ročne a sumy na rozvoj sa za ostatných desať rokov výrazne stenčili. ATF v skratke zastáva názor, že ITF musí ročne byť v pluse minimálne 50 miliónov dolárov v záujme svojich členských krajín a celosvetového rozvoja. Grandslamové podujatia sú na úrovni 100 miliónov," vyhlásil Khanna v príhovore na výročnom valnom zhromaždení ITF v Dubaji v SAE.

Ind zastáva názor, že platformou by bolo utvorenie nového vrcholného podujatia čisto v agende ITF: "Dalo by sa to vygenerovať vlastným turnajom typu grandslamového - dvojtýždňovou akciou s názvom majstrovstvá sveta ITF."

Medzinárodná tenisová federácia minulý týždeň oznámila, že grandslamové podujatia zvýšia svoje odvody na konto ITF na 2 milióny USD ročne. Informáciu priniesol magazín Tennis.

Témy: Dubaj
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok