Za video maturantov s policajným autom potrestali policajta

SITA
23.9.2014 10:03

Za video bratislavských maturantov, v ktorom sa objavil policajný seat a uniformy bez povolenia, potrestali zodpovedného policajta. Ten príde počas troch mesiacov o 15 percent platu.

Za video maturantov s policajným autom potrestali policajta
SITA

"Zodpovedná osoba bola nadriadeným s disciplinárnou právomocou za svoje konanie disciplinárne potrestaná," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa rezortu vnútra Andrea Dobiášová.

Video maturantov jednej z bratislavských stredných škôl bolo o fiktívnom únose triednej knihy. Dve študentky mali pritom oblečené policajné uniformy, na videu je aj policajné auto. Prípadom sa zaoberala aj inšpekcia ministerstva vnútra, napokon policajta nadriadení potrestali.

Pre iný prípad videa s policajným autom sa v polícii tento rok prepúšťalo. Zo služobného pomeru prepustili začiatkom apríla 26-ročného policajta z Nitry, ktorý požičal policajné auto a uniformy bez súhlasu nadriadeného na natáčanie videoklipu. Prepustený policajt a ďalšie dve osoby boli istý čas aj obvinené inšpekciou ministerstva vnútra. Obvinenia neskôr zrušil okresný prokurátor, inšpekcia však po čase znovu vzniesla obvinenie, tentokrát je obvinený už len expolicajt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok