Piešťany deklasovali domácu Skalicu

TA3 TASR SITA
21.9.2014 21:15

Hokejisti Piešťan deklasovali domácu Skalicu 7:1 v nedeľňajšom súboji 5. kola Tipsport extraligy 2014/2015. "Havrani" si na svoje konto pripísali prvé víťazstvom v tomto ročníku, po nedeli majú spolu štyri body.

HK 36 Hant Skalica - ŠHK 37 Piešťany 1:7 (0:3, 1:3, 0:1)

Góly: 31. Štumpf (Bezúch, Jabrocký) - 16. Hamrák (Peško), 17. Bučka (Kutálek, Hamrák), 18. Klempa (Konečný, Škadra), 21. Škadra, 34. Holovič (Rapáč, Kutálek), 37. Rapáč (Holovič, Kutálek), 44. Srnec (Lichanec, Brzobohatý). Rozhodovali: Kubuš, Kacej, Stanzel, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1293 divákov.
zmeny - od 18. Romančík za Lipovského

Ako prví zahrozili už v úvode zápasu hostia. Rapáč sa ešte zblízka proti Lipovskému nepresadil za domácich vyslal prvú nebezpečnú strelu na Rybára vo 4. minúte Méry. Potom mali viaceré príležitosti hostia, ktorí pôsobili kompaktnejším dojmom. Šance mali aj domáci, ale Jabrocký ani Stloukal neskórovali. Prvý gól dali hostia, keď z uhla po ľade trafil Hamrák. Rybára z dobrej pozície neprekonal Štumpf. Pravidlo nedáš-dostaneš sa potvrdilo v 17. minúte, keď na 0:2 zvýšil Bučka. Chybu Grundlinga využil Klempa a zvýšil na 0:3. Po tomto góle Lipovského vystriedal v bráne domácich Patrik Romančík.

Už v 21. minúte zvýšili v pohode hrajúci hostia na 0:4 a  netradičným strelcom bol obranca Škadra, ktorý presne trafil popri Romančíkovom ľavom betóne. Následne hostia nevyužili presilovku pri vylúčení Juríka. Pekný hokejový moment za domácich predviedol individuálne Méry, gól však nedal. Domáci strelili prvý gól v 31. minúte, keď po vyhranom buly presne trafil Štumpf. Hostia však už o minútu zvýšili na 1:5, keď presne trafil Holovič. Hostia využili aj ďalší nedôraz domácej obrany a v 37. minúte na hrozivých 1:6 zvýšil Rapáč. Rozhárane hrajúci domáci inkasovali až 4 góly zo situácie vo vlastnom bránkovisku, čo sa ukazuje pre ich obrannú hru v tomto zápase viac ako veľavravné.

Od 41. minúty hrali domácu presilovku pri vylúčení Kutálka, ale vzápätí dostali trest za hráčsku lavicu a hralo sa 4 na 4. Hosťom sa podarilo zvýšiť na 1:7, keď už vo svojej početnej výhode trafil ďalší Exskaličan Srnec. V 48. minúte nepremenil samostatný nájazd domáci Bruno Mráz. Vylúčenie domáceho Popelu od 53. minúty hostia nevyužili a skórovať mohli domáci, ale Jabrocký Školiakovu prihrávku na gól nepremenil. Do konca zápasu sa potom už skóre nezmenilo. Hostia uštedrili domácemu tímu tvrdú lekciu zo streleckej efektivity, ako aj fyzického nasadenia, rýchlosti a hokejovej vyzretosti.

Hlasy:

Štefan Mega, tréner Skalice: "Úvod zápasu bol v podstate vyrovnaný až do obdržania nešťastného gólu. Potom sa naše mladé mužstvo úplne rozsypalo, naši hráči začali robiť chyby, nedokázali zakombinovať, nedokázali si nahrať. Piešťany boli jednoznačne o krok vpredu, hrali doslova exhibične v našej tretine. V mužstve sa dnes nenašiel nikto, kto by to potiahol. Výsledok je z našej strany veľmi nepríjemný. Doteraz nás držal aj brankár Lipovský, no aj on si dnes vybral smolný deň, tak, ako ostatní hráči."

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Vedeli sme, že Skalica hrá dobrý hokej, ale dnešný zápas bude dôležitý z hľadiska ďalšieho vývoja súťaže, lebo sme doteraz uhrali v ťažkých zápasoch iba jeden bod. Dnes sme prišli do Skalice s účelom odniesť si tri body. Myslím si, že sme do zápasu vstúpili dobre. Dostali sme sa do vedenia šťastným gólom, čo nám psychicky pomohlo. Potom sme sa zobudili a v priebehu zápasu sme výsledok skrášľovali. Som rád, že sa presadili všetky štyri päťky, čo sa týka strelených gólov. Ďakujem chlapcom za bojovný výkon a za prvé tri body v extralige z vyhraného zápasu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok