Martikán natiahol medailovú šnúru, má 11. zlato

SITA
21.9.2014 11:10

Vodný slalomár Michal Martikán odíde aj z trinásteho svetového šampionátu v rade s cenným kovom. Aspoň malou náplasťou na vypadnutie v semifinále C1 mužov mu bolo v Deep Creeku sobotňajšie popoludňajšie zlato v 3xC1.

Martikán natiahol medailovú šnúru, má 11. zlato
SITA

V Michigane vyhral túto disciplínu spoločne s Alexandrom Slafkovským a Matejom Beňušom už piatykrát po sebe. Martikán rozšíril svoju zbierku cenných kovov z majstrovstiev sveta na osemnásť, v Deep Creeku sa tešil z jedenásteho titulu majstra sveta (11 - 3 - 4). Na svetových šampionátoch pravidelne štartuje od roku 1995 a nikdy z nich neodišiel bez medaily.

"Predpoludním som bol na seba veľmi nahnevaný za to, ako som išiel svoju jazdu. Je to zaujímavá voda. Nevravím, že som mal smolu, dalo sa to niekde dohnať. Na trati bolo pár miest, kde ma voda pridržala a bolo po finále. Dlhé čakanie na výsledok hliadok stálo za to. Podarilo sa nám piatykrát za sebou byť majstrami sveta v tomto zložení, čomu som veľmi rád. Byť majstrom sveta je super, piatykrát za sebou ešte lepšie. Po nevydarenom predpoludní je to malá náplasť," uviedol Michal Martikán, ktorý s kolegami z tímu musel čakať na potvrdenie výsledkov po proteste výpravy SR 45 minút. V kariére tak dlho ešte nečakal na verdikt rozhodcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok