Senica sa s Podbrezovou rozišla po jednogólovej gemíze

TA3 TASR SITA
20.9.2014 21:17

V sobotňajšom dueli 11. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2014/2015 remizovali futbalisti FK Senica s hráčmi ŽP Šport Podbrezová 1:1. Hostia otvorili skóre v 31. min zásluhou M. Pančíka. Z vedenia sa však dlho netešili, keďže hneď o tri minúty vyrovnal domáci stopér Pillár.

FK Senica - ŽP Šport Podbrezová 1:1 (1:1)

Góly: 34. Pillár - 31. Michal Pančík. Rozhodoval: Weiss, ŽK: Andrič (Podbrezová), ČK: 90.+ Andrič po druhej ŽK, 1530 divákov

Zostavy a striedania:

Senica: Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň - Hušek – Hlohovský (89. Mráz), Kóňa  Opiela (59. Kosorin), Piroska - Majtán

Podbrezová: Maťašovský – Andrič, Kupčík, Minčič, Harvilko – Karaš (59. Snitka), Kochan, Podio, Michal Pančík – Vaščák (81. Nosko), Nworah (90. Kožička)

V komornom prostredí diváci v prvom polčase veľa vzruchu nevideli. Seničania mali od začiatku územnú prevahu, hostia s hlbokou defenzívou hrali na brejkové situácie. Keďže Seničanom chýbal väčší pohyb ťažko sa im presadzovalo cez obranu nováčika z Podbrezovej. V prvom polčase zaujali iba tri momenty. V 29. minúte Hlohovský po tvrdej strele z 20 metrov nastrelil brvno hosťujúcej bránky. Na druhej strane sa o dve minúty prezentoval peknou ďalekonosnou strelou Michal Pančík, bránkár Šulla zaspal na čiare a lopta skončila v ľavom hornom rohu. Vyrovnanie na seba nenechalo dlho čakať, v 34. minúte po rohovom kope Pirosku sa presadil hlavou stopér Pillár.

V druhom polčase bolo viac vzruchu najmä pred hosťujúcou bránkou. Podbrezová hrala v druhom polčase antifutbal. Prišli si do Senice po bod a ten aj so šťastím uhrali. Hneď v úvodných sekundách sa dostal do zakočenia Podio, Šulla loptu vyrazil na rohový kop. To bolo všetko, čo hostia v druhom dejstve predviedli. Potom už iba zdržovali hru. Domáci mali niekoľko šancí na strelenie gólu. V 49. minúte sa Majtán presadil cez obrancu, brankár jeho strelu vyrazil. V 64. minúte po Hlohovského centri hlavičkoval Hušek tesne vedľa bránky. Seničania boli lepším tímom, najväčšiu možnosť na skórovanie mal v 69. minúte striedajúci Kosorin, keď po peknej kombinácii a kolmici Pirosku bol zoči-voči brankárovi Maťašovskému, no loptu poslal vedľa bránky. O malú chvíľu zakončovali Hlohovský s Majtánom, opäť však narazili na brankára hostí. V závere zápasu platonický senický tlak gól nepriniesol, hostia poslali do hry ešte ďalšieho stopéra, aby udržali nerozhodný stav, čo sa im nakoniec aj podarilo a tak určite spokojnejším tímom je nováčik súťaže.

Hlasy:

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Prvých 60 minút sme hrali dobre, boli sme kompaktní v obrane a nebezpeční smerom dopredu. Po zmene strán sme si vypracovali veľmi dobrú príležitosť, ak by sme ju premenili, mohli by sme domácim narobiť ešte väčšie problémy. Po 60.minúte nás súper pritlačil, vypracovali si príležitosti, jednu veľmi dobrú, ktorú však Senica nepremenila. Nápor sme ustáli a bod je pre nás veľmi cenný."

Pavel Hapal, tréner Senice: "Sme sklamaní z výsledku. Súper dobre bránil, cez obranný blok Podbrezovej sme sa veľmi ťažko dostávali, a hrozil z brejkových situácií. Musím pochváliť našu defenzívu. Nebolo to ľahké, ubrániť brejky Podbrezovej. Nám chýbal moment prekvapenia, individuálna akcia smerom dopredu. Hráčom nemám absolútne čo vyčítať. Remíza je asi zaslúžená, ak by sme však najmä v druhom polčase boli kvalitnejší v koncovke, mohli sme pomýšľať i na viac ako na remízu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok