Trenčín sa víťazstvom v Moravciach dostal na čelo tabuľky

TA3 TASR SITA
20.9.2014 21:08

Futbalisti AS Trenčín vyhrali najtesnejším rozdielom (1:0) v sobotňajšom zápase 11. kola najvyššej slovenskej súťaže na ihrisku Zlatých Moraviec. O jediný gól duelu sa postaral Patrik Mišák v 54. min.

ViOn Zlaté Moravce - AS Trenčín 0:1 (0:0)

Gól: 54. Mišák. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Pintér – Jairo, Rundič, Mišák, Lawrence, 1128 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Nikolič, Pintér, Chren – Orávik, Sabo (65. Charizopulos), Djuričičm, Mikinič - Ďurica – Valenta (78. Mujkoš),

AS Trenčín: Šemrinec – Rodriguez da Silva, Kleščík – Rundič, Lawrence - Lobotka - Holúbek, Hajradinovič, Mišák (83. Opatovský), Simon (78. Guba) – Jairo (90. Vlček)

Do stretnutia proti jasnému favoritovi vstúpili domáci s pozornou defenzívou. Boli to Trenčania, ktorí mali loptu častejšie na svojich kopačkách, ale ich kombinácie končili prevažne na hranici veľkého vápna. Po polhodine hry začali aj domáci viac myslieť na ofenzívu, avšak bez možnosti zakončenia. Vôbec prvý strelecký pokus stretnutia predviedol v 40. minúte Holúbek, ale lopta z jeho kopačky letela vysoko nad. V 43. minúte bol presnejší, jeho stelu do stredu brány však pozorný Kováč bez problémov kryl. V závere 1. polčasu sa po štandardnej situácii v streleckej pozícii ocitol Kleščík, zoči-voči Kováčovi však mieril iba do neho.

Obraz hry sa príliš nezmenil ani po zmene strán. V 51. minúte rozohral štandardnú situáciu Orávik a lopta z hlavy Nikoliča len tesne minula pravú žrď. Jediný gólový moment stretnutia priniesla 54. minúta, keď sa Ramon predral do pokutového územia, spätnou prihrávkou našiel nekrytého Mišáka a ten strelou k pravej žrdi poslal hostí do vedenia. V 58. minúte sa ocitol v sľubnej príležitosti Valenta, ale jeho strelu zblokoval Kleščík. Z následného protiútoku Jairo ideálne našiel Mišáka, ale ten sám pred Kováčom nenamieril presne. V 68. minúte mal vyrovnanie na kopačke Chren, pozorný Šemrinec však jeho strelu vytlačil na roh. Prebiehala 77. minúta, Mišák ponúkol tutovku Simonovi, jeho strelu však v poslednej chvíli zblokoval Nikolič. V hektickom závere Orávikovu prudkú strelu z priameho kopu vytlačil brankár hostí aj s pomocou žrde na roh. Následne po ňom Pintérovu hlavičku na bránkovej čiare odvrátil Lobotka. Zákrok stretnutia predviedol v 85. minúte Šemrinec, keď Mikiničovu hlavičku z 5 m zázračne vyrazil. Záverečná snaha domácich vyrovnanie nepriniesla, a tak tri body putujú pod hrad Matúša Čáka.

Hlasy:

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Sme smutní, je to prvý prehraný zápas doma v sezóne. Vedeli sme, že Trenčín je silný na lopte a tomu sme prispôsobili aj taktiku. Škoda, že sa nám nedarilo ísť do brejkových situácií. V závere sme mali možnosti na vyrovnanie, ale hosťujúci brankár bol proti."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Do dnešného stretnutia sme mali dobrý vstup, bohužiaľ, v prvom polčase sme hrali len po šestnástku súpera. Po zmene strán sme strelili gól a mohli sme dať aj druhý. V posledných 10-15 minútach sa zrejme prejavila únava zo stretnutia so Žilinou. V závere nás podržal brankár Šemrinec, ktorý zlikvidoval gólové príležitosti súpera."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok