Žilina prehrala doma aj so Zvolenom, Martin naplno bodoval v Skalici

TASR SITA TA3
19.9.2014 20:34

Hokejisti MsHK Žilina nemajú v úvode sezóny najvyššej slovenskej súťaže dobrú formu. "Vlci" prehrali v piatok už tretí zo štyroch domácich zápasov, keď nestačili na hráčov HKM Zvolen (1:4).

MsHK Žilina - HKM Zvolen 1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Góly: 30. Milan Procházka - 16. Michal Chovan (L. Jurík), 56. Škvaridlo, (Hraško, Michal Chovan), 57. L. Jurík (Škvaridlo, Michal Chovan), 59. Brabenec (Puliš, Juraško) 
Vylúčení: 5:2 na 2 min, navyše: Bobček (Žilina) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Müllner - Junek, Tvrdoň 

Zostavy:

Žilina: Landsman - J. Moravec, Hertl, Bobček, Jelínek, Dlouhý, Ďurkech, Kadela, Krčula - Milan Procházka, Kristek, Kubiš - Kanko, Haluza, Šimko - Valášek, Drábek, Drevenák - Jarab, Paleček, A. Lipovský 
Zvolen: Šimko - Bagin, Juraško, L. Pokovič, Hraško, Pichnarčík, Dervarič, S. Tomko, T. Varholík - Podkonický, Brabenec, Obdržálek - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, Bortňák, Hebar - Síkela, Čanky, Martin Ďaloga

Zverenci Jozefa Zavadila doma neuspeli postupne so Skaličanmi, Nitranmi a teraz aj Zvolenčanmi. Jediný bodový zápis si pripísali v stretnutí proti HK Orange 20. Žilina bola v piatok Zvolenu vyrovnaným súperom až do záveru duelu, ešte v 55. min bol nerozhodný stav 1:1.

Mužstvo spod Pustého hradu to roztočilo na úplnom konci záverečnej časti, keď sa gólmi prezentovali Tomáš Škvaridlo, Lukáš Jurík a Kamil Brabenec. HKM sa v tabuľke Tipsport extraligy vyšvihol z tretieho miesta na druhé, predbehol úradujúceho šampióna HC Košice, ktorý v piatok prehral v Nitre 4:5 po samostatných nájazdoch.

HK 36 Hant Skalica - MHC Mountfield (Martin) 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Góly: 45. Mráz (Jankovič) - 9. Markovič (Galamboš, Ďatelinka), 39. Varga (Smrek, Markovič). Rozhodovali: Bundil - Kacej, Stanzel, vylúčení: 3:4, navyše: Mikeska 2+2 - Illo 2+2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1124 divákov

Obe mužstvá hrali od začiatku zo zabezpečnej obrany. Prvej chyby sa dopustili hostia, no presilovú hru domáci nevyužili. Hra postupne naberala na tempe a po peknej kombinácii prvej martinskej päťky Markovič v 9. minúte dostal hostí do vedenia strelou pod hornú žŕdku. V závere tretiny Skalica zrýchlila hru, bola viac pri puku, no pred bránkou súpera jej hra nemala potrebný dôraz a tak Čech v bránke hostí kryl s prehľadom všetky strelecké pokusy.

Druhú tretinu začali obe mužstvá vo svižnom tempe. Útoky sa striedali na oboch stranách a Skalica postupne prevzala taktovku. Brankár hostí vytiahol niekoľko pekných zákrokov a tak Stumpf ani Méry neuspeli. Prišla presilová hra hostí, no ani ju nedokázali zúžitkovať. V nasledujúch minútach tempo ubudlo, prišla séria nepresností, čo v závere hostia využili na strelenie gólu do šatne po Vargovom doklepnutí.

Tretiu tretinu začali domáci tlakom na súperovu bránku s cieľom vrátiť sa do zápasu. Prišla 44. minúta a ich presilová hra, ktorú Mráz využil, keď v 45. znížil na 1:2. Domáci dostali krídla, zrýchlili hru, zvýšili nasadenie, hra mala dobré tempo. V závere nevyužili obe mužstvá výhodu presiloviek, gól nepadol ani pri power play Skalice a tak sa zápas skončil víťazstvom hostí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok