Microsoft pokračuje v prepúšťaní

SITA
19.9.2014 10:10

Spoločnosť Microsoft zatvára svoje centrum výskumu a vývoja v Silicon Valley v USA. Je to súčasť prepúšťania, ktoré sa dotkne 2 100 pracovníkov. Toto prepúšťanie spoločnosť Microsoft oznámila vo štvrtok.

Microsoft pokračuje v prepúšťaní
SITA/AP

Je to ďalší krok k tomu, aby firma splnila cieľ, ktorý stanovil nový šéf spoločnosti Microsoft Satya Nadella. Podľa tohto cieľa by firma mala prepustiť 18 tis. zamestnancov, čo predstavuje 14 % zamestnancov.

Zatvorenie výskumného laboratória ako prví avizovali zamestnanci firmy na sociálnej sieti Twitter. Spoločnosť Microsoft tieto správy potvrdila s tým, že v tomto centre výskumu a vývoja zruší 50 pracovných miest.

Po škrtoch ostane v oblasti Mountain View stále zamestnaných 2 500 pracovníkov. Hovorca spoločnosti Microsoft ďalej uviedol, že firma svoj výskum sústredí do pracovísk v Redmonde, v New Yorku a v Bostone. Štvrtkové prepúšťanie sa dotklo rôznych tímov v rôznych krajinách.

Microsoft v Kalifornii ruší 160 pracovných miest a ďalších 747 pozícií v oblasti mesta Seattle. Ide o druhú vlnu prepúšťania, keďže v júli firma prepustila 13 tis. pracovníkov. Spoločnosť by v nasledujúcich deviatich mesiacoch mala zrušiť ďalších 2 900 pracovných miest, aby dosiahla hranicu 18 tis. prepustených zamestnancov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok