Hlina chce zakázať propagáciu Islamského štátu na Slovensku

TASR
17.9.2014 13:41

Slovenská republika by mala zakázať propagáciu Islamského štátu (IS) na svojom území. Navrhuje to poslanec NR SR Alojz Hlina, ktorý takúto právnu úpravu predloží na októbrovú schôdzu parlamentu.

Hlina chce zakázať propagáciu Islamského štátu na Slovensku
SITA

Opozičný poslanec sa inšpiroval právnou úpravou, ktorú už zaviedlo Nemecko a chystá sa ju prijať aj Rakúsko. "Chcem, aby sme boli medzi prvými pri ochrane európskej civilizácie. Aj u nás musí byť pôsobenie a propagácia takýchto hnutí protizákonná," vysvetlil Hlina.

Islamský štát je radikálna islamistická teroristická organizácia pôvodom z Iraku. Na ňou dobytom území vyhlásila samostatný štát rozprestierajúci sa na území Iraku a Sýrie, ktorý neuznáva žiadna krajina sveta. Prezident USA Barack Obama nedávno oznámil, že Spojené štáty budú stáť na čele širokej koalície, ktorá povedie vytrvalé a neľútostné ťaženie zamerané na zničenie militantov z organizácie Islamský štát bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú. Zároveň povolil americké nálety v Sýrii a ďalšie útoky v Iraku v rámci rozšírenia kampane proti IS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok