Dážď vzbudzuje obavy najmä v obciach na Záhorí

SITA TASR TA3
12.9.2014 09:52

Neutíchajúci dážď dával od dnešného rána zabrať aj ľuďom na Záhorí a južnom Slovensku. Vo viacerých oblastiach voda zaplavila pivnice rodinných domov a parkoviská. Z polí zase naplavila nánosy blata na cesty.

Dážď vzbudzuje obavy najmä v obciach na Záhorí
SITA

Ako informovalo agentúru SITA operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, hasiči sú momentálne v obciach Plavecký Štvrtok, Jablonové, Plavecké Podhradie, ale aj v Bratislave a Čiernej Vode.

V Plaveckom Štvrtku odčerpávajú vodu zo zatopených dvorov rodinných domov, v Jablonovom sú zatopené pivnice a v Plaveckom Podhradí odstraňujú zničený betónový mostík. V Bratislave hasiči momentálne odstraňujú padnutý strom na Moskovskej ulici a v mestskej časti Záhorská Bystrica voda zatopila výťahovú šachtu. V časti Chorvátskeho Grobu Čierna Voda dažďová voda zatopila rodinné domy a komunikáciu pred nimi.

Hasiči monitorujú povodňovú situáciu v okolí Malých Karpát

Podľa informácií Operačného strediska Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave mali dnes bratislavskí hasiči v súvislosti s intenzívnymi zrážkami dosiaľ jeden výjazd v mestskej časti Dúbravka, kde rozvodnený potok hrozil vytopením rodinného domu.

Situácia na rozhraní Lamača a Záhorskej Bystrice je pokojná. Jeden z obyvateľov rodinného domu v časti Plánky, v katastrálnej časti Záhorskej Bystrice, ktorá je v tesnom, bezprostrednom susedstve s Lamačom, má zatopený dvor, zaplavila mu ho voda z blízkeho potoka. Starosta Lamača Peter Šramko tvrdí, že mestská časť zatopená nie je, "Nevyhlasujem žiadny stupeň povodňovej aktivity," povedal o aktuálnej situácii pre TASR. Podľa prednostu Karlovej Vsi Rastislava Velčeka monitorujú situáciu na Devínskej ceste, kde došlo 3. septembra k zosuvu pôdy. "V Záhorskej Bystrici sú v pohotovosti členovia Dobrovoľného hasičského zboru, žiadnu mimoriadnu situáciu však neriešia," uviedol pre TASR starosta mestskej časti Bratislava-Záhorská Bystrica Jozef Krúpa.

Pri Trnave a Hlohovci sú zaplavené časti ciest

Vzhľadom na väčšie množstvo stečenej vody z polí v dôsledku dažďa na ceste I/51 medzi obcami Boleráz a Šelpice pri Trnave a ceste II/513 medzi Hlohovcom a Kľačanmi polícia žiada vodičov, aby zvýšili opatrnosť a prispôsobili vedenie vozidiel stavu a povahe vozovky a podieľali sa tak na plynulosti v cestnej premávke. Informovala o tom TASR vedúca zmeny operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Trnava Klaudia Ižoldová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok