Novým štátnym tajomníkom rezortu financií je Kuruc

SITA TA3
10.9.2014 12:09

Novým štátnym tajomníkom na Ministerstve financií SR bude Radko Kuruc. Rozhodol o tom v stredu vládny kabinet s účinnosťou od stredy 10. septembra. Nastúpi tak na miesto po predchádzajúcom štátnom tajomníkovi Petrovi Pellegrinimu, ktorý v rámci reorganizácie vlády Smeru-SD nahradil začiatkom júla tohto roku na poste ministra školstva Dušana Čaploviča. Odvtedy bol post druhého štátneho tajomníka rezortu financií neobsadený.

Novým štátnym tajomníkom rezortu financií je Kuruc
SITA

Radko Kuruc doteraz pôsobil ako poradca súčasného ministra financií Petra Kažimíra, často sa za rezort financií vyjadroval aj v médiách. Okrem toho zastupoval štát napríklad aj v dozornej rade národnej lotériovej spoločnosti Tipos, či Slovenskej konsolidačnej. Predtým okrem iného pôsobil aj ako poradca bývalého guvernéra Národnej banky Slovenska Ivana Šramka, ktorý je momentálne šéfom Rady pre rozpočtovú zodpovednosť. Druhým štátnymtajomníkom ministerstva financií je od výmeny vlád v roku 2012 Vazil Hudák.

Vláda v stredu vymenila štyroch štátnych tajomníkov. Na svojich postoch skončili aj Štefan Chudoba z ministerstva školstva, Štefan Adam z rezortu pôdohospodárstva a Dušan Petrík z ministerstva hospodárstva. Chudobu nahradil Juraj Draxler, namiesto Adama príde Jozef Spevár a novým štátnym tajomníkom rezortu hospodárstva sa stal Miroslav Obert.

Zmeny vo vláde, na postoch štátnych tajomníkov aj v štruktúrach strany avizoval premiér Robert Fico na pracovnom sneme strany Smer-SD 28. júna. Ako ministri následne skončili šéf rezortu školstva Dušan Čaplovič a minister hospodárstva Tomáš Malatinský, ktorí podali 2. júla demisiu. Na druhý deň ich nahradili Peter Pellegrini (bývalý štátny tajomník ministerstva financií) a Pavol Pavlis (bývalý štátny tajomník rezortu hospodárstva). Kabinet potom 9. júla schválil za štátneho tajomníka ministerstva hospodárstva Rastislava Chovanca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok