Babiš musel na letisku presviedčať colníkov, že je minister

TASR
9.9.2014 19:28

Český minister financií Andrej Babiš, ktorý je s prezidentom Milošom Zemanom na oficiálnej návšteve Francúzska, musel na parížskom letisku presviedčať colníkov, že je ministrom českej vlády. Pricestoval totiž bežným letom a colníci, ktorí si ho po pristátí vybrali na náhodnú kontrolu, mu najprv nechceli uveriť. Babiš sa so svojou príhodou zveril dnes novinárom.

Babiš musel na letisku presviedčať colníkov, že je minister
SITA

Minister priletel do Paríža v pondelok večer linkovým letom spoločnosti ČSA. Na colnici ho zastavila pracovníčka colnej správy na kontrolu - napriek tomu, že Babiš cestoval v rámci hraníc schengenského priestoru, kde nie sú hraničné kontroly, napísal český spravodajský portál Novinky.cz.

Babiš podal pracovníčke pas a vyhlásil: "Idem za vaším prezidentom (Francoisom Hollandom)." Zamestnankyňa však mala pocit, že si z nej strieľa.

"Povedal som jej, že to myslím vážne, že som minister," opísal Babiš situáciu. V cestovnom doklade mal svoju funkciu zaznamenanú. Nedorozumenie sa vysvetlilo aj vďaka ďalšiemu colníkovi a Babiš mohol pokračovať v ceste.
Zeman a Babiš sa dnes zúčastnili na seminári s predstaviteľmi francúzskej politickej scény a popoludní približne hodinu diskutovali s prezidentom Hollandom, informoval web Novinky.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok