Na východe Ukrajiny zrejme v bojoch padli dvaja Česi

TASR
3.9.2014 13:21

Dvaja Česi, bojujúci v radoch proruských separatistov proti vládnym vojakom, údajne padli na východe Ukrajiny. Komunisti v moravskosliezskom okresnom meste Frýdek-Místek s odvolaním sa na webovú stránku Rusvesna.su uviedli, že Ivo Stejskal a Vojtěch Hlinka zahynuli pri dedine Miusynsk.

Na východe Ukrajiny zrejme v bojoch padli dvaja Česi
SITA/AP

Obaja muži padli 12. augusta, informovala webová stránka Okresného výboru KSČM Frýdek-Místek. Podľa šíriacich sa správ z posledných dní Čechov na mieste pochovali, doplnil dnes spravodajský server iDNES.cz.

Správu však vzhľadom na prebiehajúce boje nie je možné overiť. David Frous z tlačového odboru ministerstva zahraničných vecí pre iDNES.cz povedal, že český zastupiteľský úrad nerieši nijaké oznámenie ukrajinskej strany o smrti českých občanov na Ukrajine. Ak však mužov pochovali separatisti, centrálne úrady v Kyjeve vôbec nemusia byť informované o ich smrti.

Slovenskému portálu Čas.sk potvrdil správu o smrti oboch Čechov už 30. augusta ďalší český bojovník v radoch separatistov, Oldřich Grund.

Ivo Stejskal sa do pozornosti médií dostal v polovici júna, keď v maskáčoch vystúpil na pódium vo východoukrajinskom meste Doneck. Protivládne naladenému davu demonštrantov povedal svoje meno a uviedol, že pochádza z Brna. Boje v Donbase označil za genocídu, ktorú páchajú kyjevské vojenské jednotky na tamojšom obyvateľstve.

Dedina Miusynsk sa nachádza neďaleko miesta, kde sa zrútilo zostrelené lietadlo malajzijských aerolínií, medzi mestami Antracyt a Torez.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok