Kližan prehral v 2. kole dvojhry s Berdychom

TASR TA3
30.8.2014 07:34

Slovenský tenista Martin Kližan neuspel v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenec trénera Martina Damma prehral so šiestym nasadeným Čechom Tomášom Berdychom po vyše triapolhodinovej päťsetovej dráme 3:6, 6:4, 2:6, 6:3, 3:6.

Slovensko tak prišlo vo Flushing Meadows aj o posledné želiezko v singli. Kližan neodplatil Berdychovi prehru z vlaňajšieho Wimbledonu, keď využil iba dva z trinástich brejkbalov. Jeho maximom na US Open zostáva osemfinále z roku 2012, vlani skončil hneď v 1. kole na rakete Američana Donalda Younga.

Kližan bol v úvodnom sete zápasu s Berdychom aktívnejším hráčom a za stavu 3:3 mal k dispozícii tri brejkbaly. Ani jeden však nevyužil, v ďalšom geme stratil servis a prvý set sa stal korisťou českej jednotky. O osude druhého dejstva rozhodol desiaty gem, v ktorom Kližan prelomil podanie rodáka z Valašského Meziříčí. Tretí set bol v réžií Berdycha, ktorý dvakrát zobral súperovi servis. Štvrté dejstvo získal vo svoj prospech Kližan, ktorý za stavu 5:3 premenil v poradí štvrtý setbal. V piatom sete Berdych po rýchlom brejku odskočil súperovi na 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:3 odvrátil dva brejkbaly a následne premenil hneď prvý mečbal.

muži - dvojhra - 2. kolo:
Tomáš Berdych (6-ČR)- Martin KLIŽAN (SR) 6:3, 4:6, 6:2, 3:6, 6:3

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok