Mercedes potrestal Rosberga za kolíziu s Hamiltonom

SITA
29.8.2014 17:16

Tím motoristickej formuly 1 Mercedes v piatok interne potrestal svojho nemeckého jazdca Nica Rosberga, ktorý na stretnutí s členmi vedenia v anglickom Brackley priznal zodpovednosť za kolíziu s britským kolegom a zároveň rivalom Lewisom Hamiltonom v úvode nedeľňajšej Veľkej ceny Belgicka seriálu MS.

Mercedes potrestal Rosberga za kolíziu s Hamiltonom
SITA/AP

"Lewis a Nico chápu a akceptujú základne pravidlo nášho tímu, že na trati medzi nimi nesmie byť žiadny kontakt. Jasne sme sa vyjadrili, že v budúcnosti podobný prípad nebudeme tolerovať. Obaja sú však našimi pilotmi, my im veríme a môžu ďalej jazdiť," uviedol tím Mercedes v oficiálnom stanovisku, pričom nešpecifikoval, akým spôsobom potrestal 29-ročného Rosberga. Ten skončil v Belgicku na druhej priečke.

Po incidente v 2. kole mal Hamilton prerazenú zadnú pneumatiku a pomalou jazdou musel zamieriť do boxov k mechanikom. Stratil tým šancu bojovať o víťazstvo, napokon sa vzdal a po pretekoch v Spa-Francorchamps zaostáva práve za Rosbergom o 29 bodov. Figurujú na prvých dvoch priečkach v celkovom hodnotení.

"Priznal, že to urobil schválne. Povedal, že sa tomu mohol vyhnúť. Potom vyhlásil, že si chcel niečo dokázať," uviedol hneď po pretekoch nahnevaný Hamilton.

V tejto sezóne nešlo o prvý problém medzi oboma pilotmi. Na májovej VC Monaka havaroval Rosberg na konci kvalifikácie, pričom nebol pod žiadnym tlakom, čo viedlo k výjazdu safety car a následnej strate pole position pre Hamiltona. Britský jazdec mu to následne oplatil na júlovej VC Maďarska, keď ho odmietol pustiť pred seba napriek príkazu vedenia. Zaujímavosťou je, že obaja pretekári boli ešte v juniorských časoch blízkymi kamarátmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok