Šatan s ponukou na návrat do extraligy, oslovila ho Dukla Trenčín

TASR
25.8.2014 07:53

Miroslav Šatan by sa po troch rokoch opäť mohol vrátiť do slovenskej hokejovej extraligy. S ponukou na spolupráca ho oslovila Dukla Trenčín, kde skúsený útočník naposledy pôsobil v sezóne 1993/1994 a dopomohol tímu k zisku titulu.

Šatan s ponukou na návrat do extraligy, oslovila ho Dukla Trenčín
SITA

Po májových MS v Minsku však ukončil profesionálnu hráčsku kariéru a v sobotu zopakoval, že svoje rozhodnutie nemieni meniť.

"Oslovili sme nášho bývalého hráča Miroslava Šatana s ponukou na spoluprácu. Detaily su zatiaľ v stave rokovania a výsledok by mohol byť známy v priebehu niekoľkých dní," uviedol na oficiálnom webe trenčianskeho klubu športový manažér Dukly Jozef Daňo.

Šatan dostal konkrétnu ponuku od dlhoročného kamaráta a bývalého spoluhráča z národného tímu Richarda Lintnera, ktorý začne novú sezónu v drese Dukly. "Áno, môžem potvrdiť, že ma Rišo oslovil. To je však všetko, čo teraz môžem k tomu povedať," uviedol kapitán majstrov sveta z Göteborgu a historicky najlepší strelec reprezentácie pre pondelňajšie vydanie denníka Nový Čas.

Tridsaťdeväťročný Šatan sa počas uplynulého týždňa predstavil v troch exhibičných stretnutiach na počesť Pavla Demitru, pričom po sobotňajšej benefícii v Bratislave potvrdil rozhodnutie o konci kariéry. Dlhoročný kapitán slovenskej reprezentácie prišiel pod hrad Matúša Čáka v roku 1992, aby si odkrútil povinnú dvojročnú vojenskú službu. V jej druhom roku získal s extraligovou Duklou svoj prvý majstrovský titul a práve v roku 1994 si prvýkrát obliekol aj národný dres. Na ZOH v Lillehammeri strelil v ôsmich dueloch deväť gólov a stal sa najlepším zakončovateľom turnaja.

Už rok predtým sa však dostal do povedomia zámorských skautov a v drafte 1993 si ho vybral v 5. kole zo 111. miesta Edmonton. Po sezóne strávenej v nižších súťažiach ho vedenie "olejárov" povolalo z farmy v Cape Breton. V ročníku 1996/1997 prestúpil do Buffala, kde odohral ešte ďalších sedem sezón a patril k najproduktívnejším hráčom tímu. Počas výluky 2004/2005 dopomohol výraznou mierou bratislavskému Slovanu k zisku ďalšieho slovenského titulu, do profiligy sa následne vrátil už ako hráč NY Islanders. Významnou zámorskou zastávkou bol pre neho Pittsburgh, v ktorého drese získal v sezóne 2008/2009 vytúžený Stanleyho pohár. Po roku v Bostone ukončil zámorské putovanie, vrátil sa do extraligového Slovana Bratislava a po zisku titulu s ním strávil aj necelé dve sezóny v KHL.

Skúsený krídelník bol účastníkom dvanástich svetových šampionátov v elitnej kategórii a v zbierke má všetky štyri cenné slovenské kovy z MS - zlato z Göteborgu 2002, petrohradské (2000) či helsinské (2012) striebro a v metropole Fínska sa v roku 2003 tešil aj zo zisku bronzu. Slovensko reprezentoval aj na štyroch olympijských turnajoch v rade, na tohtoročných ZOH v Soči však chýbal pre nevyriešený spor so Zdenom Chárom. Trikrát triumfoval v ankete Zlatý puk, nedávno si prevzal aj Zlatú plaketu za šírenie dobrého mena krajiny v zahraničí.

Hoci sa v máji rozhodol ukončiť profesionálnu kariéru, jeho návrat do dresu Dukly po 20 rokoch nie je vylúčený. Trojnásobný slovenský majster sa v uplynulej sezóne neprebojoval do play off, čo spôsobilo väčšie zmeny v kádri. Do tímu sa z Piešťan vrátila útočná dvojica Tibor Melichárek, Vladimír Nemec, Dukle sa upísali aj skúsený veterán Róbert Petrovický či najlepší strelec mužstva v uplynulom ročníku Ondrej Mikula. V súčasnosti klub skúša aj dvoch českých útočníkov - Štěpána Novotného a Radka Dlouhého, o zmluve rokuje s odchovancom Jakubom Gašparovičom. Výrazné zmeny sa dotkli najmä defenzívy, do ktorej pribudli Ondrej Zošiak, Lukáš Kozák, Tomáš Bokroš, Patrik Husák či lotyšský reprezentant Janis Andersons. V úvode nového ročníka by jej mali pomôcť aj Tomáš Starosta a Richard Lintner, brankárskou jednotkou bude Branislav Konrád.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok