Ruské úrady McDonald's nezakážu

TASR
23.8.2014 18:15

Ruské úrady nemajú v pláne zakázať americkej sieti rýchleho občerstvenia McDonald's jej pôsobenie v Rusku, ubezpečil dnes podpredseda ruskej vlády Arkadij Dvorkovič, ktorý tým reagoval na zavretie troch prevádzok tohto reťazca v Moskve.

Ruské úrady McDonald's nezakážu
SITA/AP

V rozhovore pre ITAR-TASS Dvorkovič uviedol, že o zákaze pôsobenia spoločnosti McDonald's v Rusku "nemôže byť ani reči". "Jednoducho došlo k tomu, že previerky (v pobočkách McDonald's na území krajiny) sa skončili v rovnakom čase," vysvetlil.

Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov (Rospotrebnadzor) vo štvrtok informoval, že v piatich prevádzkach McDonald's v Moskve zistil porušenie predpisov na skladovanie potravín a nariadil zatvorenie troch z nich, vrátane prvej prevádzky McDonald's na území vtedajšieho Sovietskeho zväzu otvorenej na Puškinovom námestí v centre metropoly v roku 1990.

Správa o zatvorení reštaurácií vyvolala obavy, že Moskva pripravuje ďalšie odvetné akcie proti západným firmám za sankcie, ktoré na krajinu uvalili USA a Európska únia v súvislosti s ukrajinskou krízou.
McDonald's začiatkom apríla ukončil činnosť svojich reštaurácií na Kryme po tom, ako Rusko tento ukrajinský polostrov anektovalo. Viacero ruských politikov vtedy vyzvalo na zavretie všetkých reštaurácií McDonald's v krajine.

McDonald's v Rusku prevádzkuje 440 pobočiek, ktoré denne obslúžia vyše milión ľudí. Ruský úrad na ochranu spotrebiteľov nedávno nariadil časovo koordinované kontroly v reštauráciách McDonald's vo viacerých ruských regiónoch, vrátane centrálnej časti, Moskvy a Uralu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok