Venezuelský prezident tvrdí, že Netanjahu je novodobý Herodes

TASR
23.8.2014 11:45

Venezuelský prezident Nicolás Maduro nazval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua "novodobým Herodesom" a prisľúbil, že sa postará o palestínske deti, ktoré telesne či duševne utrpeli vo vojenskom konflikte v Gaze.

Venezuelský prezident tvrdí, že Netanjahu je novodobý Herodes
SITA

Maduro vo svojom prejave v piatok vyhlásil, že počas izraelskej ofenzívy "zomrelo už 500 chlapcov a dievčat a vyše 3000 ich bolo zmrzačených".

"Netanjahu je novodobý Herodes. Chce zlikvidovať všetky palestínske deti," citovala najvyššieho venezuelského predstaviteľa agentúra DPA.

Herodes bol kráľom starovekej Judey, ktorý podľa príbehu v biblickom Novom zákone nariadil zavraždiť všetkých novorodencov v Betleheme, čím chcel zabrániť, aby ho zbavil moci prorokmi predpovedaný mesiáš.
Maduro ponúkol palestínskym úradom, že sa postará o niekoľko stoviek detí postihnutých vojnou. "Chcem poskytnúť útočisko chlapcom a dievčatám z Palestíny, ktorí boli zranení alebo utrpeli duševnú traumu," povedal.

"Chcem priviesť veľkú skupinu detí, až 1000, aby vo Venezuele študovali, vyrastali v mieri a vrátili sa domov s vyučenými profesiami a mohli tam pracovať a vytvárať hodnoty," zdôraznil venezuelský prezident.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok