Spartak Trnava dostal od Zürichu hetrik

TASR TA3
21.8.2014 22:12

Futbalisti Spartaka Trnava prehrali vo štvrtok v prvom zápase play off Európskej ligy UEFA 2014/2015 so švajčiarskym FC Zürich 1:3. Hetrikom sa v drese hostí na štadióne v Zlatých Moravciach blysol Armine Chermiti, domáci Spartak dokázal skórovať len raz po jedenástke Jána Vlaska.

Spartak Trnava dostal od Zürichu hetrik
SITA

Odveta je na programe vo štvrtok 28. augusta v St. Gallene, víťaz si zaistí účasť v skupinovej fáze európskeho pohára číslo dva.

play off EL 2014/15 - 1. zápas:
Spartak Trnava - FC Zürich 1:3 (1:2)
Góly: 14. Vlasko (z 11 m) - 4., 45.+1 a 58. Chermiti. Rozhodovali: Trattou - Soteriou, Petrou (všetci Cyp.), ŽK: Casado, Vlasko - Chermiti, Chiumento, 3840 divákov.
zostavy a striedania:
Spartak Trnava: Rusov - Janečka, Tóth, Bortel, Čonka - Schranz (72. Špalek), Kuzma, Casado, Cleber (76. Chovanec) - Vlasko (85. Vyskočil) - Jendrišek
FC Zürich: Da Costa - Koch, Kecojevič, Djimsiti - Buff, Yapi, Rikan (83. Rossini), Schönbächler - Chiumento - Chikhaoui, Chermiti (73. Etoundi)

Spartak nastúpil bez dvojice opôr Saba a Mikoviča, no s novou ofenzívnou akvizíciou Jendrišekom. V búrlivej atmosfére začali hostia rozprávkovo, keď v 4. minúte po centri z pravej strany "zaspali" stopéri Spartaka a zle bránený Chermiti prekonal bezmocného Rusova - 0:1. Spartak sa po inkasovanom góle snažil rýchlo otriasť, ale Chikhaoui takmer druhýkrát prekonal Rusova, brankár Trnavy loptu s námahou vyškriabal na roh. V 13. minúte Cleber pekne prenikol do pokutového územia, zasekol si dvoch obrancov súpera a druhý z nich ho zastavil len za cenu faulu. Nariadenú jedenástku Vlasko spoľahlivo premenil - 1:1. Hráči Spartaka však pôsobili nervóznym dojmom a namiesto kombinácie volili nakopávanie lôpt, tie však neviedli k úspechu.

Ďalšiu veľkú šancu tak mali Švajčiari, Rusov však opäť vytiahol bravúrny zákrok proti strele Chikhaouiho. V úplnom závere prvého polčasu hostia potrestali nekoncentrovanosť domácej obrany a Chermiti druhýkrát prekonal Rusova - 1:2.

Nádej mohla Spartaku svitnúť v 50. minúte, keď sa Jendrišek rútil sám na Da Costu, no hodil si loptu zbytočne na ľavačku a jeho pokus z uhla gólman Švajčiarov zneškodnil. V 58. minúte Chermiti zavŕšil hetrik a hostia sa definitívne posadili na koňa - 1:3. Boli kombinačnejší, rýchlejší a predovšetkým gólovo efektívni, domáci trpeli absenciou klasického hrotového hráča a do odvety pôjdu s minimálnymi šancami pobiť sa o postup.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok