Hráči Slovana sú po remíze sklamaní, ale chcú zabojovať

SITA TA3
21.8.2014 19:01

Po stredajšom prvom dueli play-off Ligy majstrov na Pasienkoch proti BATE Borisov (1:1) zavládlo v tábore futbalistov ŠK Slovan Bratislava určité sklamanie, ale nie skepsa.

Hráči Slovana sú po remíze sklamaní, ale chcú zabojovať
SITA

Hráči "belasých" chceli zvíťaziť, neinkasovať, čo sa nepodarilo, no pred budúcotýždňovou utorkovou odvetou na bieloruskej pôde chcú zabojovať o historický postup do skupinovej fázy Ligy šampiónov.

"Stredajší zápas by sa skončil podľa našich predstáv, keby po polhodine hry bolo 3:0 pre nás. Mali sme dobrý vstup do zápasu. Škoda, že sme nepremenili vyložené šance. Dvadsať minút bolo dobrých, ale futbal sa hrá 90 minút. Myslím si, že sme mali dosť hluchý úsek hry po inkasovnom vlastnom góle tesne pred polčasovou prestávkou. Hoci sme na ihrisku behali, veľmi rýchlo sme strácali lopty a stálo nás veľa síl, kým sme ju získali späť," uviedol stredopoliar Juraj Halenár a pokračoval v hodnotení: "Súper hral veľmi dobre, kombinoval a držal loptu vo svojej moci. Nikam sa neponáhľal, pretože vedel, že za priaznivého stavu 1:0 je vo výhode. V odvete musíme hrať viac kombinačne, šliapať na sto percent a vo finálnej fáze kolmejšie k bránke súpera tak, ako sme to ukázali posledných 20 minút. Ich obrana nie je až taká rýchla. To môže byť kľúč k úspechu."

Skúsený 31-ročný futbalista sa dostal na trávnik po hodine hry, keď vystriedal kapitána Igora Žofčáka. V 80. min si pripísal asistenciu pri vyrovnávajúcom góle Vitteka. "Robo si niekoľkokrát dobre nabehol na kolmú prihrávku a oni mali s tým problém. To môže byť recept do odvety," skonštatoval Halenár, ktorých pochválil svojho spoluhráča: "Všetci mohli vidieť, čo Robo znamená pre toto mužstvo. Taký hráč musí hrať, aj keby mal odtrhnutú nohu..."

Spolu s Argentíčanom Nicolásom Gorositom dostal príležitosť v strede obrany Dávid Hudák. "Mrzí ma inkasovaný gól, ktorý sme dostali do šatne. Navyše bol vlastný. To je nepríjemné. Napokon sme vyrovnali a strelili aj druhý, ale ten nám arbitri neuznali pre ofsajd," skonštatoval 21-ročný vysoký stopér Slovana a s optimizmom doplnil: "Ideme ďalej, budeme bojovať. Odveta už bude aj o šťastí. Predokladám, že Bielorusi sa stiahnu do obrany a budú sa spoliehať na rýchle protiútoky. Majú ich veľmi nebezpečné, preto sa na to musíme pripraviť."

Celý zápas v strede poľa odohral Erik Grendel. "Bodík zo stredajšieho duelu nie je zlý. Škoda, že sme nestrelili druhý gól, ktorý dlho visel vo vzduchu. Prvých dvadsať minút ukázalo, že sa dá sa s Borisovom hrať vyrovnaná partia, ale nedá sa na ihrisku dominovať celých 90 minút. Nie je to predsa naša liga, tempo zápasu bolo oveľa vyššie. Diváci nás hnali dopredu. Pribrzdila nás však nešťastná situácia - vlastný gól. BATE je typická ruská škola. Menej boli tvoriví smerom dopredu, ale defenzívu mali prepracovanú. Bránili veľmi zodpovedne," podotkol 25-ročný záložník a doplnil: "Do odvety pôjdeme s tým, že sa o šancu postúpiť ešte pobijeme. Oni k nám prišli s cieľom dať gól, čo sa im aj podarilo. Verím, že aj my skórujeme na pôde súpera."

Letná akvizícia Slovana z talianskej Brescie Richard Lásik dostal v stredu šancu po zmene strán, keď nahradil Samuela Štefánika. "Pre striedaním mi tréner Straka zdôrazňoval, aby som udržal stred ihriska," poznamenal 22-ročný defenzívny stredopoliar a pokračoval: "V konfrontácii s BATE sme museli byť trpezliví, nemohli sme otvoriť hru. Našťastie, aj po našom vlastnom góle sme si vypracovali šancu, z ktorej sme vyrovnali. Škoda, že pri druhom góle išlo o ofsajd. Výsledok, ktorý sme dosiahli, však nie je zlý. S dvojzápasom ešte môžeme niečo urobiť. Verím, že keď podáme dobrý výkon, nebudeme ani v odvete bez šancí. Ak dáme gól, môžeme sa dostať ďalej. Je to v našich silách."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok