Čína súdi päť členov sekty za vraždu

TASR TA3
21.8.2014 12:07

Päť ľudí sa dnes postavilo pred súd za údajné ubitie ženy na smrť v reštaurácii siete McDonald's na východe Číny po tom, čo sa ju bez úspechu snažili získať za členku svojej sekty. Uviedol to dnes súd v meste Jen-tchaj v provincii Šan-tung.

Pätica osôb je obvinená z vraždy a tri z nich čelia takisto obvineniam v súvislosti s členstvom v sekte. Súd zverejnil aj fotografie z pojednávania, informovala tlačová agentúra AP.

Päť ľudí údajne zabilo ženu 28. mája večer v meste Čau-jüan po tom, čo odmietla dať svojej číslo podozrivým, ktorí sa pokúšali získať nových členov do svojho zoskupenia známeho ako Čchüan-neng-šen čiže "Všemocný duch".

Zoskupenie tvrdí, že Ježiš vstal z mŕtvych ako Číňanka. Je to jedna zo 14 siekt, ktoré Čína označuje ako protizákonné, napísala oficiálna tlačová agentúra Sinchua.


Po smrti ženy čínske úrady oznámili, že pozatýkali stovky údajných členov sekty.


Čína občas podniká zákroky, aby dostala pod kontrolu radových členov náboženských hnutí vychádzajúcich z kresťanstva alebo budhizmu, predovšetkým meditačné hnutie Falun Gong, ktoré prilákalo milióny prívržencov pred rokom 1989, keď bolo surovo potlačené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok