Prvú exhibíciu na Demitrovu počesť vyhrali Slovak Stars

TASR TA3
20.8.2014 20:16

V exhibičnom hokejovom zápase na počesť Pavla Demitru zvíťazili hráči Slovak Stars nad výberom St. Louis Blues Alumni 9:8 po nájazdoch. Stredajšie stretnutie v Poprade bolo prvým z troch plánovaných benefičných zápasov, ďalší sa uskutoční o dva dni neskôr v Trenčíne a celé podujatie vyvrcholí v sobotu v Bratislave.

Slovak Stars - St.Louis Blues Alumni 9:8 po sn (3:2, 4:3, 1:3)
Góly: 12. Šatan (Bezák), 16. Cíger (Chára), 17. Šatan, 22. Chára (A. Šťastný), 24. Šatan, 33. Bondra (Višňovský), 35. Pavlikovský (Suchý), 60. Šatan (Bondra) - 8. Bartečko (Federko), 19. T. Nash (Bartečko), 27. Bartečko (Handzuš), 30. Young (Bartečko), 37. Y. Šťastný, 51. Handzuš (Nash), 54. Young (Chase), 57. Mayers, rozhodujúci nájazd Šatan. Rozhodovali: Marušin, Findura, 4500 divákov (vypredané).

Zostavy:
Slovak Stars: Šimonovič - Chára, Marcinko, Višňovský, Suchý, Droppa - Bondra, P. Šťastný, A. Šťastný - Šatan, Bezák, Cíger - Kroták, Pavlikovský, Lintner. Tréner: Vladimír Šťastný
St.Louis Blues Alumni: McLennan - Bartečko, Low, Chase, Finley, Silinger - Y. Šťastný, Federko, Young - Mayers, Handzuš, Wensink - Yake, Patey, T. Nash, Tréner: Július Šupler

Ako prví skórovali hráči St. Louis, keď Šimonoviča zblízka prekonal Bartečko. Hráči slovenského výberu sa prvýkrát presadili až v 12. minúte a po góloch Šatana a Cígera v 16. minúte otočili skóre vo svoj prospech - 2:1. Miroslav Šatan pridal v 17. ďalší gól, keď obišiel bránku a zakončil. Gól Tysona Nasha na 3:2 uzavrel skóre prvej tretiny. Ešte väčšie gólové preteky predviedli aktéri v 2. tretine.

Slovenský výber kontroloval svoj náskok a hoci výber legiend St. Louis viackrát znížil, po dvoch tretinách bolo skóre 7:5. V 38. minúte bola hra prerušená a pod stlmenými svetlami si diváci i hráči pripomenuli Pavla Demitru. V prvých dvoch tretinách plynul hrací čas bez prerušenia, no v tretej už bolo všetko podľa riadnych pravidiel. V záverečnej časti čakali diváci na gól až do 51. minúty, v ktorej najskôr Handzuš znížil na 6:7 a o tri minúty neskôr Young vyrovnal.

Hráči zámorského výberu sa v 56. minúte prvýkrát dostali do vedenia, keď sa presadil Mayers. Slovenský tím v závere skúsil hru so šiestimi hráčmi a v nej na 8:8 vyrovnal Šatan. V samostatných nájazdoch sa postupne presadili P. Šťastný, Kroták, Bondra, Handzuš, Šatan i Višňovský.

demo.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok