Rybáriková v New Havene zdolala svetovú dvojku Halepovú

SITA TA3
20.8.2014 08:57

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa postarala o najväčšie prekvapenie turnaja WTA v americkom New Havene. V utorkovom súboji 2. kola dvojhry zdolala najvyššie nasadenú hráčku, obhajkyňu trofeje a zároveň svetovú dvojku Rumunku Simonu Halepovú po takmer dvojhodinovom boji 6:2, 4:6, 6:3.

Dvadsaťpäťročná Rybáriková dosiahla štvrté víťazstvo v kariére nad hráčkou z prvej svetovej desiatky, ale prvé nad súperkou z Top 5 rebríčka. V ženskom svetovom renkingu za posledné dva týždne klesla zo 44. na 68. miesto (padli jej body za neobhájený titul vo Washingtone), ale to jej nebránilo v tom, aby vybojovala víťaznú bitku so svetovou hráčkou číslo 2. V zápase proti Halepovej Slovenka využila 6 zo 7 brejkových príležitostí, kým súperke dovolila vziať jej podanie iba štyrikrát zo štrnástich možností. Na esá vyhrala zverenkyňa Petra Hubera 6:1.

"Dobre som podávala a snažila som sa hrať často slajzované údery s prechodom k sieti. To mojej súperke zrejme nevyhovovalo. Bol to naozaj veľmi vydarený zápas z mojej strany," cituje Rybárikovú server ženského profesionálneho okruhu WTA.

V prvom sete Slovenka brejkla Rumunku dokonca tri razy a za stavu 5:2 využila pri Halepovej servise prvý setbal. V druhom dejstve Rybáriková nezachytila úvod a hoci od stavu 0:4 vyhrala štyri gemy zo šiestich, set prehrala 4:6. V rozhodujúcom treťom sete rozhodol Rybárikovej brejk z 3:2 na 4:2 a za stavu 5:3 potom premenený druhý mečbal pri svojom podaní.

"Na všetkých severoamerických turnajoch som nemala šťastie na žreb, preto ma veľmi teší toto víťazstvo. Je to skvelý pocit zdolať takú šampiónku. Dodá mi to sebavedomie, som šťastná z postupu do štvrťfinále," dodala Rybáriková. Zdolaná Halepová uviedla, že napriek prehre nemá dôvod na paniku: "Súperka veľmi dobre podávala a celkovo bola jej hra na vysokej úrovni. Keď prehrám, som vždy smutná, ale bol to dobrý zápas. Musím si vziať z neho pozitíva a ísť ďalej."

Dvadsaťdvaročná Rumunka hrá dlhodobo na vysokej úrovni. Za posledný rok a pol triumfovala vo dvojhre na ôsmich turnajoch hlavného okruhu WTA. V aktuálnej sezóne 2014 bola aj vo finále Roland Garros v Paríži a v semifinále Wimbledonu na londýnskej tráve.

Podujatie Connecticut Open v New Havene je bezprostrednou prípravou na záverečný grandslamový turnaj sezóny US Open, ktorý sa začne v New Yorku v pondelok 25. augusta. 

Súhrn výsledkov utorkových stretnutí 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji WTA Connecticut Open v americkom New Havene (dotácia 710 000 USD, tvrdý povrch): 

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Magdaléna Rybáriková (SR) - Simona Halepová (Rum.-1) 6:2, 4:6, 6:3 za 116 minút 
Petra Kvitová (ČR-2) - Jekaterina Makarovová (Rus.) 6:2, 6:1 
Alison Riskeová (USA) - Flavia Pennettová (Tal.-6) 6:1, 7:6 (3) 
Barbora Záhlavová-Strýcová (ČR) - Caroline Garciová (Fr.) 7:5, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok