Hamas pohrozil, že zaútočí na letisko Ben Guriona

TA3
20.8.2014 06:57

Ozbrojené krídlo palestínskeho hnutia Hamas pohrozilo, že cieľom jeho raketových útokov bude telavivské letisko Bena Guriona. Letecké spoločnosti vyzvalo, aby sa mu vyhýbali.

Izrael a Palestíčania sa vzájomne obviňujú zo stroskotania rozhovorov

Hlavný palestínsky vyjednávač na nepriamych rozhovoroch v Izraelom v Káhire Azzám al-Ahmad dnes povedal, že rokovania o prímerí v najnovšom konflikte v pásme Gazy stroskotali a delegáti odchádzajú z Egypta.

Po oficiálnom vypršaní prímeria o polnoci miestneho času (utorok 23.00 h SELČ) Ahmad vyhlásil, že "Izrael prekazil kontakty, ktoré mohli priniesť mier". "Bolo to izraelské rozhodnutie spôsobiť, že rozhovory v Káhire neuspejú," citovala predstaviteľa hnutia Fatah palestínskeho prezidenta Mahmúda Abbása agentúra Reuters.
Hovorca izraelského premiéra Benjamina Netanjahua obvinenia zo zodpovednosti Izraela za stroskotanie rokovaní odmietol s tým, že raketové útoky z Gazy "znemožnili pokračovanie rozhovorov".

"Káhirský proces bol postavený na úplnom zastavení všetkých útokov, preto keď boli odpálené rakety z Gazy, bolo to nielen jasné porušenie prímeria, ale zničilo to aj predpoklady, na ktorých boli rozhovory založené," povedal hovorca Mark Regev.

Izrael už v utorok večer odvolal svojich vyjednávačov z egyptskej metropoly v reakcii na nové raketové útoky z Gazy ešte počas trvania prímeria.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok