Gáboríka zasypal sneh z rolby

SITA TA3
15.8.2014 19:26

Hokejista Marián Gáborík je ďalšou hviezdou NHL, ktorá sa zapojila do ľadovej výzvy Ice Bucket Challenge. Útočník Los Angeles Kings najskôr vyzval na zapojenie sa do kampane na pomoc pacientom s amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS) trenčianskeho kamaráta Mariána Hossu, prezidenta a generálneho manažéra svojho klubu Deana Lombardiho a spoluhráča z defenzívy víťaza Stanleyho pohára 2014 Jakea Muzzina.

Gáboríka zasypal sneh z rolby

Potom si ľahol pred rolbu, z ktorej naňho vysypali sneh.

Pred kameru sa už postavili viaceré hviezdy hokejovej NHL vrátane Sidneyho Crosbyho či Zdena Cháru, vyliali na seba vedro ľadovej vody a potom vyzvali ďalších kolegov, aby urobili to isté. Hokejisti sa pripojili k populárnej vedrovej výzve Ice Bucket Challeng, ktorú odštartoval Peter Frates s manželkou Juliou.

Bývalému bejzbalistovi diagnostikovali ochorenie nervového systému v roku 2012. Ako prví sa do akcie zapojili hráči bejzbalovej MLB a postupne sa začali pridávať hokejisti z NHL i ďalší športovci. Videá studenou vodou obliatych ľudí sa potom objavujú na sociálnych sieťach, vďaka ktorým aktivita rýchlo získala popularitu. Organizujú sa už aj hromadné obliatia, neďaleko Bostonu sa takto stretlo približne dvesto ľudí.

Princíp Ice Bucket Challenge je jednoduchý. Niekto z priateľov vyzve osobu, aby si vyliala studenú vodu na hlavu alebo venovala 100 dolárov na charitatívne projekty organizácie na podporu liečby ALS. Podľa jej prezidentky Barbary Newhousovej sa na účtoch objavilo počas prvého augustového týždňa 168-tisíc dolárov, čo je poriadny skok oproti 14-tisícom z porovnateľného obdobia pred rokom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok