Orbán: EÚ si uvalením sankcií na Rusko strelila do nohy

TASR
15.8.2014 09:25

Maďarský premiér Viktor Orbán dnes vyhlásil, že uvalením sankcií na Rusko kvôli situácii na Ukrajine si Európska únia z ekonomického hľadiska "strelila do nohy". Orbán zároveň úniu vyzval, aby prehodnotila svoju politiku, napísala agentúra Reuters.

Orbán: EÚ si uvalením sankcií na Rusko strelila do nohy
SITA

"Politika sankcií, ktorú uplatňuje Západ - teda my -, ktorej nevyhnutným dôsledkom je to, čo Robia Rusi, viac škodí nám ako Rusku," uviedol Orbán v rozhovore pre maďarský rozhlas. "V politike sa tomu hovorí 'streliť si do nohy'," dodal maďarský premiér.

Sankcie, ktoré EÚ uvalila na Rusko, sú zamerané na ruský finančný sektor (obmedzenie vstupu ruských inštitúcií na finančné trhy EÚ), ropný priemysel, rezort obrany, citlivé vývojové technológie v oblasti energetiky, a tiež na tovary dvojakého (civilného aj vojenského) využitia.

Rusko odpovedalo minulý štvrtok odvetnými sankciami a zakázalo dovoz potravín z Európskej únie, USA, Nórska, Kanady a Austrálie. Zákaz, ktorý je časovo obmedzený na jeden rok, sa týka dovozu ovocia, zeleniny, mäsa, rýb a mliečnych produktov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok