Spoločnosť Microsoft žaluje firmu Samsung

SITA
3.8.2014 13:27

Firma Microsoft tvrdí, že Samsung na jeseň minulého roku odmietol zaplatiť licenčné poplatky po tom, čo Microsoft oznámil plány na prevzatie aktív spoločnosti Nokia.

Spoločnosť Microsoft žaluje firmu Samsung
SITA/AP

Spoločnosť Microsoft žaluje juhokórejskú spoločnosť Samsung. Firma Microsoft tvrdí, že Samsung na jeseň minulého roku odmietol zaplatiť licenčné poplatky po tom, čo Microsoft oznámil plány na prevzatie aktív spoločnosti Nokia. Spoločnosť podala žalobu na federálnom súde v New Yorku. Predstaviteľ spoločnosti Microsoft David Howard uviedol, že Microsoft "si cení a rešpektuje partnerstvo" so spoločnosťou Samsung, má však odlišnú interpretáciu licenčnej dohody.

"Nanešťastie, aj partneri majú občas rozpory," povedal Howard. Spoločnosť Samsung v reakcii uviedla, že sťažnosti "detailne" posúdi a pripraví vhodnú odpoveď. Samsung platil Microsoftu licenčné poplatky na základe dohody uzavretej v roku 2011. Minulý rok však Microsoft oznámil prevzatie spoločnosti Nokia a Samsung licenčné platby zastavil. Dôvodom je podľa firmy Samsung to, že transakcia so spoločnosťou Nokia ukončila patentovú dohodu. V žalobe sa ďalej uvádza, že spoločnosť Samsung napokon zaplatila s oneskorením, odmietla však uhradiť úroky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok