Van Nistelrooy asistentom trénera Hiddinka v reprezentácii

TASR
1.8.2014 13:21

Bývalý futbalový útočník Manchestru United či Realu Madrid Ruud van Nistelrooy sa stal jedným z asistentov staronového trénera holandskej reprezentácie Guusa Hiddinka. Na striedačke "Oranjes" bude spolupracovať s ďalším asistentom Dannym Blindom, ktorý podľa dohody prevezme národný tím od Hiddinka v roku 2018.

Van Nistelrooy asistentom trénera Hiddinka v reprezentácii
SITA/AP

V piatok o tom informovala agentúra Reuters.

Tridsaťosemročný van Nistelrooy patril vo svojom čase k naobávanejším kanonierom, v 70 zápasoch v národnom drese strelil 35 gólov. Hráčsku kariéru ukončil v máji 2012.

Holandská futbalová asociácia (KNVB) ďalej v piatok vymenovala nového trénera brankárov, ktorým sa stal Patrick Lodewijks. Vo funkcii nahradil Fransa Hoeka, ktorého si stiahol so sebou do Manchestru United doterajší hlavný kormidelník "tulipánov" Louis van Gaal. Patrick Kluivert, ktorý bol jedným z asistentov Van Gaala na MS v Brazílii, takisto opúšťa reprezentačný tím.

KNBV takisto oznámila, že rozličné posty v mládežníckych národných tímoch zaujali ďalší bývalí úspešní reprezentanti Pierre van Hooijdonk, Aron Winter, Sonny Silooy a Michael Reiziger.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok