Vůjtek s Nemečkom na inšpekcii v Ostrave, najlepšiu šatňu dostanú Rusi

TASR
31.7.2014 09:28

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek spolu s prezidentom Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igorom Nemečkom a generálnym manažérom Ottom Sýkorom absolvovali inšpekčnú cestu v Ostrave, dejisku budúcoročných majstrovstiev sveta.

Vůjtek s Nemečkom na inšpekcii v Ostrave, najlepšiu šatňu dostanú Rusi
SITA

"Málokomu sa podarí trénovať v domácom prostredí zahraničný tím. I keď zahraničný iba sčasti, pretože tu bude určite plno slovenských divákov a bude to skutočne zážitok," povedal pre portál iSport.cz Vůjtek. Rodák z neďalekých Klimkovíc v minulosti za Vítkovice hrával i trénoval a miestnu arénu i hokejové prostredie dobre pozná.

Hráči spod Tatier by i vďaka predpokladanej masívnej podpore slovenských fanúšikov mohli mať v Ostrave "domáce" prostredie. Domácu kabínu, najväčšiu i najkomfortnejšiu, však zrejme nedostanú. Hoci o tom ešte nie je definitívne rozhodnuté, podľa všetkého šatňu obsadia úradujúci šampióni z Ruska. Tých trénuje Olegs Znaroks, ktorý hral za Vítkovice v sezóne 1993/94.

"Sme štvrtí v poradí podľa rebríčka IIHF, takže prvá a druhá šatňa neprichádza do úvahy. Priestor zalobovať by určite bol, ale je to neriešiteľné," doplnil Vůjtek.

Slováci sa v ostravskej skupine MS predstavia spoločne s Ruskom, Fínskom, USA, Bieloruskom, Nórskom, Dánskom a Slovinskom. Vůjtek  verí, že sa s tímom prebojuje do vyraďovacej fázy, ktorá vyvrcholí v Prahe. Ako už viackrát spomenul, po šampionáte plánuje ukončiť svoju trénerskú kariéru. "S najväčšou pravdepodobnosťou to budú moje posledné majstrovstvá sveta, posledná veľká akcia. I preto sa veľmi teším a chcel by som si to užiť. Síce nikdy nehovor nikdy, ale raz je treba povedať 'dosť'," potvrdil český kouč.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok