Nočný atentát na starostu Ľvova nebol úspešný, starostu Kremenčuka ale zastrelili

TASR
26.7.2014 16:28

Ukrajinská polícia vyšetruje za účasti expertov vražedný atentát, ktorého obeťou sa dnes predpoludním stal starosta mesta Kremenčuk v Poltavskej oblasti Oleh Babajev. Bezpečnostné zložky vyzvali občanov, náhodných svedkov vraždy, ktorú vykonal zatiaľ neznámy páchateľ troma výstrelmi zo zbrane s tlmičom, aby sa o svoje poznatky podelili s vyšetrovateľmi.

Nočný atentát na starostu Ľvova nebol úspešný, starostu Kremenčuka ale zastrelili
SITA

Ako informoval prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí poradca ukrajinského ministra vnútra Anton Heraščenko, obeť smerovala s motorovým vozidlom ku kontajnerom s komunálnym odpadom, keď zazneli osudné výstrely. Babajev zraneniam podľahol na mieste atentátu.

Medzičasom štyridsaťosemročný starosta bol prvým mužom miestnej radnice od roku 2010. V časoch odporu voči niekdajšiemu režimu exprezidenta Viktora Janukovyča sa postavil na stranu aktivistov, ktorých chcela miestna polícia a orgány prokuratúry zatknúť.

V noci na dnes sa terčom útoku neznámych páchateľov stal aj starosta západoukrajinského mesta Ľvov Andrij Sadovyj, na ktorého dom útočníci strieľali z granátometov. V čase útoku sa však starosta nezdržiaval doma.

Sadovyj v dnešnej reakcii na nočné ostreľovanie jeho bydliska podľa Ukrajinskej pravdy a tlačovej agentúry UNIAN naznačil, že čosi podobné je vo vojnových časoch, aké panujú v súčasnosti na Ukrajine, realitou.
Osobne nemá žiadne predstavy o pozadí činu, v ostatnom čase neprijal žiadne telefonické, ani iné hrozby, nevie o nepriateľoch, iba o principiálne a politicky odlišných názoroch s niektorými ľuďmi. Dodal, že si osobne v Ľvove nepamätá paľbu z granátometov.

Podľa Heraščenka niet súvislosti medzi oboma kriminálnymi akciami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok