Izrael útočil na dom lídra Hamasu, zahynulo už vyše 810 Palestínčanov

TASR
25.7.2014 10:05

Izraelské letectvo podľa palestínskych zdrojov zasiahlo dnes v južnej časti pásma Gazy dom lídra Hamasu Saláha Bardavíla. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

Izrael útočil na dom lídra Hamasu, zahynulo už vyše 810 Palestínčanov
SITA/AP

Pri nálete, ku ktorému došlo južne od mesta Chán Júnis, neutrpel zranenia nik. Podľa miestnych záchranných zložiek prišiel však pri ďalšom útoku o život miestny líder radikálneho hnutia Islamský džihád. Štyridsaťpäťročný Saláh abú Hasanin zahynul pri nálete v Rafahu spolu so svojím 15-ročným synom.

Izraelská ofenzíva v pásme Gazy si od 8. júla vyžiadala už najmenej 810 palestínskych obetí.Generálny tajomník OSN Pan Ki-mun vo štvrtok vyjadril zdesenie nad izraelským útokom na školu OSN pre palestínskych utečencov v severovýchodnej časti pásma Gazy, pri ktorom prišlo o život najmenej 16 ľudí a približne 200 utrpelo zranenia. Medzi obeťami sú ženy, deti a personál OSN, uviedla agentúra Reuters.

Od začiatku 17 dní trvajúcej izraelskej ofenzívy v Gaze utieklo z domovov už viac ako 140.000 miestnych obyvateľov. Mnohí z nich sa uchýlili do vyše 80 škôl, ktoré v oblasti prevádzkuje Úrad OSN pre palestínskych utečencov na Blízkom východe (UNRWA). Úrad tento týždeň uviedol, že v dvoch svojich nevyužívaných školských budovách objavil ukryté rakety militantov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok